Egea'dan daha ucuza sıfır araç: Milyonların beklediği modelde yeni fiyat Egea'dan daha ucuza sıfır araç: Milyonların beklediği modelde yeni fiyat

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı için vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak açıkladı. Kurban kesmekle yükümlü olan Müslümanlar için önemli bir referans olan bu fiyatlar, kurbanlık arayışındaki vatandaşlar için belirleyici olacak.

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nisap miktarı mala sahip olup seferi olmayan her Müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu malî bir ibadettir. Bu çerçevede, kurbanlık alacak olanların belirli kriterleri göz önünde bulundurması önem taşır.

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra başlar. Bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden sonra başlar ve Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar, Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar devam eder.

Kurban keserken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında, hayvanın usulüne uygun bir şekilde kesilmesi, acı çekmemesi için ehil kişiler tarafından kesilmesi, çevre temizliği için tedbirler alınması ve hayvanların birbirini görmeyecek şekilde yan yana bulundurulmaması gibi detaylar bulunmaktadır.

Kurbanlık fiyatlarının belirlenmesiyle birlikte, vatandaşların kurbanlık seçerken ve kesim işlemi yaparken bu hususlara dikkat etmeleri, hem dini sorumluluğun gereğini yerine getirmeleri hem de hayvan refahını gözetmeleri açısından önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ