Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle;

Bu sabah milli savaş uçağımız KAAN ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve SSB'yi tebrik ediyorum.


OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Irak, PKK'yı yasaklı örgüt ilan etti. PKK'nın terör örgütü olarak ilan edilmesini bekliyoruz. Terör belası, Irak için de büyük bir tehdit kaynağıdır.

PKK, Irak ve Suriye'de hayat alanı buldukça güvende hissedemeyiz.

Irak ve Suriye operasyonlarımız neticesinde manevra alanı iyice daralan bölücü örgüte neşteri önümüzdeki süreçte vuracağız.

İSRAİL FİLSTİN ATEŞKESİ

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.


Samimi çağrımıza rağmen Saraçhane'deki görüntüler 1 Mayıs ruhuna gölge düşürmüş, siyaset ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara malzeme verilmiştir.

ENFLASYONDA HEDEF

Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Amacımız geçici rahatlamalar değil, kalıcı refah artışıdır. Seçim döneminde popülizme meyil etmeyerek, ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk, bundan geriye dönüş olmayacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Tasarruf Tedbirleri Açıklaması "Audi A8 Araç İade Edilmiştir" Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Tasarruf Tedbirleri Açıklaması "Audi A8 Araç İade Edilmiştir"

Yıllık enflasyon, yaz aylarından itibaren inşallah düşüşe geçecektir. Cari açık 31,8 milyar dolara geriledi. Turizmde ilk 3 ayı rekorlarla tamamladık. 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik.


OVP başarılı bir şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puana geriledi.

Kamuda tasarruf tedbileri kapsamında taşıt, haberleşme, eğitim ve seyahat alanlarında tasarruf olacak.

ÖĞRETMEN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımızla son bir kez daha görüşeceğiz. Bakanlığımız yarın atama takvimini açıklayacaktır.

Editör: Birol Sancak