FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜK

Başkan, “Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık. Parti aidiyetimizle birlikte çalıştık.  Vekilimiz Yavuz Aydın’la yerel seçimlerde birçok konuda fikir ayrılığına düştük. Fakat seçim sürecinde partime zarar vermemek adına yine her şeye rağmen süreci düzgün yönetmeye çalıştım.  Ancak İYİ Parti olarak, sınırlı il ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık. Trabzon’da Mustafa Bıyık başkanımızla Yomra Belediyesini alarak mevcut belediyemizi koruduk” diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Kent Lokantası Açılış Çalışmalarını Denetledi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Kent Lokantası Açılış Çalışmalarını Denetledi

SÖYLEMLERİMİZLE ÇELİŞTİK

Başkan, “Kendi söylemlerimizle çeliştik, millete ve tabana rağmen siyaset yapılmayacağını gördük. Bu durumun ardından Genel Başkanımız sayın Meral Akşener bir kongre kararı aldı ve aday olmayacağını belirtti. İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı. Partimizin çok değerli üç ismi kongrede adaylığını açıkladı. Bunlardan birisi de şehrimizin gururu, bakanımız sayın Koray Aydın’dı. Biz kendisi destekledik. Zaten Trabzon teşkilatına yakışan da buydu. Trabzonlu bir genel başkan adayı varken başka bir adayı destekleyemezdik, bize yakışmazdı. Süreçte diğer genel başkan adaylarımızı da aradım ve hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Trabzon çok farklı bir şehirdir. Bu şehrin yazılı olmayan kuralları, çok keskin normları vardır. Bu şehir milliyetçidir, kendi adamını tutar. Kendinden olanı her zaman destekler. Fakat İYİ Parti Olağanüstü Kongresi’nde böyle olmadı. İYİ Partililerin oyları ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Genel Başkan Adayı Sayın Koray Aydın’la dostluk yapıp, yol yürüdüğü halde desteklemeyenler oldu” ifadelerine yer verdi.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak