CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, iktidarın önce kendisinden tasarruf yapması gerektiğini söyledi CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, iktidarın önce kendisinden tasarruf yapması gerektiğini söyledi

AYNI MASADA OLMAM

Bıyık, “Partinin sürdürdüğü politikaların yanlışlığını, gün geçtikçe oy oranımızın azaldığına dair eleştirilerimi ilettim. CHP ile yapmayı planladığımız ittifak görüşmelerinde bize hiçbir katkı ve desteği olmayan, aksine bizlere zarar veren, kurultay sürecinde sayın bakanımızın yanında olmayan kişilerle aynı masa etrafında siyaset yapamayacağım” diye konuştu.

DESTEĞİ HİSSETTİM

2019’da Yomra Belediye başkanı olarak göreve seçildim. Yomra’daki halkımız şahsıma destek verdi. 31 Mart seçimlerinde Yomra belediye başkanlığına halkımızın destekleri ile yeniden seçildim. Halkımız yanımızda olup bizlere desteğini her zaman hissettirmiştir.

HEMŞEHRİMİZE DESTEK OLDUM

Yomralı hemşehrimiz Sayın Koray Aydın, İYİ Parti genel başkanlığına adaylığını açıkladı. Biz de kendisine destek verdik ve kurultay sürecinde yanında yer alarak desteğimizi gösterdik. İlk turda çok yüksek oy almamıza rağmen bakanımız kurultayı kaybetmiştir. Kurultayda kazanmak veya kaybetmek vardır. Bu normaldir. Aday olan herkes buna hazırdır.

PARTİ BAŞARISIZ OLDU

Parti 31 Mart seçimlerinde başarısız oldu ve genel kurul adayı oldu. Başarısız olan herkes GİK üyesi olarak partide devam ediyor. CHP ile iş birliği, ittifaka veya hiçbir parti ile ittifaka karşı çıkan arkadaşlarımızın hepsi GİK, parti üyeliği veya yeni seçilen genel başkanın yanında oldular. Parti aynı kişi ve yöntemlerle iktidara taşıyacak bir yöntem olması partide başarı olacağına inancımızı kaybetmiştir. Genel başkanımız sayın Meral Akşener, ilçemizi 4 kez ziyaret etti. Bizim Meral Akşener veya Müsavat Dervişoğlu ile bir sorunumuz yoktur. Kişilere bağlı bireysel bir noktada değiliz. Koray beyin partinin başarıya ulaştırmak için neler yapacağından etkilenerek destekledik.

DELEGE BÖLÜNDÜ

Trabzon delegasyonunda ciddi bir bölünme oldu. Trabzon milliyetçisiyim. Bu şehirden çıkmış insanlara destek olmamız lazım. Bu şehirden çıkan bir isim varken Trabzon delegasyonunda bölünme oldu. Tek vücut halinde sayın bakanımızın arkasında durulmayışından rahatsız oldum. Birlik beraberlik anlamında bir bütünlük olmadı.

GÖREVE BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM

CHP ile yapmayı planladığımız ittifak görüşmelerinde bize hiçbir katkı ve desteği olmayan, aksine bizlere zarar veren, kurultay sürecinde sayın bakanımızın yanında olmayan kişilerle aynı masa etrafında siyaset yapamayacağım. Hiçbir siyasi partiye katılma düşüncem yok. Uzun bir süre bağımsız belediye başkanı olarak görevime devam edeceğim. Bağımsız belediye başkanı olarak ilçemize hizmet etmenin yollarını arayacağız. Zamanımız var. Amacımız siyaseten tamamen soyutlanmış şekilde Yomra ilçemizin ihtiyaçlarını gidermek için çalışacağız.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak