Rapora göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan hariç), Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur görülebileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar, çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskine karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Hava sıcaklığının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Bu hava koşullarına dikkat ederek, güvenli bir şekilde hareket etmek önemlidir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Yüksek Hızlı Trenler Türkiye'nin Ulaşımını Değiştirdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Yüksek Hızlı Trenler Türkiye'nin Ulaşımını Değiştirdi

Editör: Birol Sancak