Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen festivalin açılış oyununa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Festivalin açılışında konuşan Başkan Genç, Trabzon'un ve Anadolu'nun zengin kültürel mirasını vurgulayarak, şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal önemine dikkat çekti.

Başkan Genç, yaptığı açıklamada, Trabzon'un tarihi, kültür ve sanat şehri olma özelliğine sahip olduğunu belirtti. Bu özelliklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Başkan Genç, bu amaçla Trabzon'a modern bir kültür sanat merkezi kazandırılacağını vurguladı. Sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak, bu tür organizasyonların ülkenin ve bölgenin sanatsal alanda daha etkin bir konuma gelmesine katkı sağladığını ifade etti.

Açılışta sahnelenen oyunun ilgi görmesinden dolayı tiyatroseverleri tebrik eden Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon'un tiyatroya ve sanata verdiği öneme değindi. Festivalin önemine vurgu yaparak, Trabzon'un sanatsal faaliyetlerinin yoğunluğuna dikkat çekti.

Ortahisar Kaymakamlığı’ndan “Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve THM Konseri Ortahisar Kaymakamlığı’ndan “Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve THM Konseri

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise festivalin her yıl daha da sağlamlaştığını ve Trabzon seyircisinin rekor düzeyde katılımıyla büyüdüğünü belirtti. Festivalin, tiyatronun birleştirici gücüyle farklı kültürleri buluşturarak sanatsal alışverişi güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Festival, 15 Mayıs'a kadar devam edecek ve Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İspanya ve Yunanistan'dan tiyatro topluluklarının da oyunlarını sergileyecek.

Editör: Birol Sancak