Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, çocukların korunmasının en hassas konularından biri olduğunu vurguladı. Siber devriyelerin 7 gün 24 saat boyunca görevlerinin başında olduğunu belirten Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlandığını aktardı.

Operasyonun koordinasyonunun Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından sağlandığını belirten Bakan Yerlikaya, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin de operasyona aktif olarak katıldığını ifade etti. Operasyon sonucunda, şüphelilerin çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdiklerinin tespit edildiğini dile getirdi.

Yerlikaya, operasyonda el konulan dijital materyallerle ilgili detay vermezken, operasyonu gerçekleştiren polislerin fedakarlıklarını takdir etti ve tebrik etti. Son olarak, operasyonun devam edeceğine ve çocukların çevrimiçi ortamlardaki güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğine vurgu yaptı.

KAYNAK/İHA