Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören Afrikalı öğrencileri temsil eden Afrika Öğrenci Birliği'nin yeni yönetimi, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, birlik başkanı Fardoussa Moussa'nın önderliğinde seçilen yönetim kurulu üyeleri, öğrencilerin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini Rektör Çuvalcı ile paylaştı.

Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu

Başkan Moussa, birliğin temsil ettiği öğrencilerin akademik hayatta karşılaştıkları zorluklar hakkında Rektör Çuvalcı'ya bilgi verdi ve çözüm için taleplerini iletti. Rektör Çuvalcı, öğrencilerin Türkiye ile Afrika arasında önemli bir köprü olduğunu vurgulayarak, sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Afrika'nın çeşitli bölgelerinden gelen ve KTÜ'de eğitim gören öğrencileri temsil eden Afrikalı Öğrenci Birliği, yaklaşık 230 öğrencinin Trabzon'daki yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Eğitim ve konaklama süreçlerinde danışmanlık yaparak öğrencilere destek olan birlik, yeni yönetimiyle birlikte öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN