Memet Zeytin, sabah eşini kursa bıraktıktan sonra eve dönerken yol kenarında dağılmış paraları fark etti. Çevredeki arkadaşlarının da yardımıyla paraları toplayan Zeytin, paranın sahibine ulaşmak için sosyal medya hesaplarında paylaşım yaptı. Daha sonra, topladığı paraları güvenlik amacıyla jandarmaya teslim etti.

Zeytin'in sosyal medya paylaşımlarını gören paranın sahibi Tuncay Önçeken, Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne giderek paranın kendisine ait olduğunu kanıtladı. Tutulan tutanak sonrasında, Önçeken parasını teslim aldı.

Ortahisar Belediyesi ve TEV'den Öğrencilere Destek Protokolü Ortahisar Belediyesi ve TEV'den Öğrencilere Destek Protokolü

Parayı bulduktan sonra sahibine ulaştırmak için sosyal medya aracılığıyla çağrı yaptığını belirten Memet Zeytin, şunları söyledi:

“Sabah eşimi kursa bıraktıktan sonra eve dönerken yol üzerinde saçılmış paraları gördüm. Oradaki arkadaşların da yardımıyla paraları topladım. Sahibini bulmak ümidiyle bütün paralara sahip çıktım. Daha sonrasında sosyal medya mecralarından ve devletimizin yetkili kurullarına haber vererek paranın sahibine ulaşmasını bekledim. Haram lokma balık kılçığı gibidir. Muhakkak o kılçık boğazımıza takılır. O niyetle kulluk görevimi hem de kardeşime karşı insanlık görevimi yerine getirdim.”

Paranın kendisine ulaştırılmasından memnuniyet duyan Tuncay Önçeken ise şöyle konuştu:

“Sabah erken saatlerde motorla giderken cebimden paraları düşürdüm. Geri döndüm ama bulamadım. Hemen zabıta ekiplerini aradım. İş yerine tekrar gittiğimde hocamızın paylaşımına denk geldim. Hemen hocamıza ulaştım. Zabıta ekiplerinin yanında parayı teslim aldık.”

Editör: Birol Sancak