Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Ufuk Bulut, "Toplumumuzu bilinçlendirme ve gelecekte benzer acı olayların yaşanmasını önleme amacıyla yangın tesisatlarının önemine dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Ortahisar Belediyesi ve TEV'den Öğrencilere Destek Protokolü Ortahisar Belediyesi ve TEV'den Öğrencilere Destek Protokolü

Bulut, şöyle devam etti: "Yangın tesisatları, bir binanın en kritik unsurlarından biridir ve yangın güvenliği açısından hayati bir rol oynamaktadır."

Bulut, "Yangın tesisatları, bir binanın içindeki su, yangın söndürme sistemlerini, acil çıkışları, yangın alarm sistemlerini ve diğer yangın önleme ekipmanlarını içerir. Doğru tasarlanmış ve düzenli olarak bakımı yapılan bir yangın tesisatı, yangın durumunda hızlı müdahale imkanı sağlayarak can ve mal kayıplarını en aza indirir.

Özellikle iş merkezleri gibi yoğun insan trafiğinin olduğu alanlarda, yangın tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımının yapılması büyük önem taşır. Bunun yanı sıra, yangın tesisatlarının tasarımında uluslararası standartlara uygunluk ve kaliteli malzemelerin kullanılması da büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak