Trabzon'da Ukrayna Bandıralı Römorkör ve Vinç Platformu İlgi Odağı Oldu Trabzon'da Ukrayna Bandıralı Römorkör ve Vinç Platformu İlgi Odağı Oldu

2020 yılında yapılan bir uyarıda, ÇAYKUR üreticilere benzinle çalışan çay toplama makinelerinin çay bitkisi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmiş ve bu makinelerin kullanımını yasaklamıştı. Ancak, bu yıl yapılan uyarıda sadece yasaklama değil, aynı zamanda benzinli motor kullanan üreticilerin üreticiliklerinin askıya alınacağı belirtildi.

ÇAYKUR tarafından üreticilere gönderilen kısa mesajda, benzinli motorla yaş çay toplamanın yasaklandığı ve tespit edilen üreticilerin üreticiliklerinin askıya alınacağı ifadelerine yer verildi. Bu adımın amacı, çay kalitesini ve çevreyi korumak adına bilinçli ve sürdürülebilir bir tarım uygulamasının teşvik edilmesidir.

Benzinli çay toplama makinelerinin yasaklanması, çay üretim sürecinde kalite standartlarının korunmasına ve çevresel etkilerin minimize edilmesine yönelik önemli bir adımdır. Bu yasaklama ile birlikte, çay üreticilerinin daha çevreci ve sürdürülebilir yöntemlere yönelmeleri teşvik edilmekte ve bölgenin ekolojik dengesinin korunması hedeflenmektedir.
 

Editör: Birol Sancak