Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise ülke genelinde bir can güvenliği sorunu olduğunu belirterek, “2018 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak burayı inşa ettik. 5-6 yıldır aktif olarak hizmet veriyor. Yeni bir yasanın, yeni bir düzenlemenin şu anda hazırlanmakta olduğu bir alanda biz belediyelerin, özellikle sokaktaki köpeklerin kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi adına olağanüstü bir sorumluluğa daha girmekte olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale

Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkılıyor

Başkan Genç, “2018 yılından itibaren 3 bin 5 köpeğimizi sahiplendirdik. Sokaktan aldığımız köpeğimizi sahiplendirdik ve 11 bin 718 köpeğimizi de kısırlaştırdık. Bu konuda adım atan bir yerel yönetim olarak mutluyuz. Yeni yasayla birlikte bu işi daha kontrollü bir şekilde yürüteceğiz” dedi.

Yeni Düzenlemeler ve Sahiplendirme Kampanyası

Mustafa Şen, “Bu kanun inşallah çıktığında, uygulanmaya başlandığında görülecektir ki gerçekten de hayvanları koruma maksadıyla bu hayvanların canlarına herhangi bir zarar gelmeyecek” dedi. Sokak hayvanlarının zarar görmeden, insanların güvenliğini sağlayacak bir yol bulduklarını belirten Şen, “Yoğun bir sahiplendirme kampanyası yürüteceğiz. Bu işin yolu o. Sadece barınak olmaz. Sahiplendirme ve barınakla beraber, gezme alanlarıyla tam teşekküllü tesisler olacak” dedi.

Trabzon'da Hayvan Öldürülmeyecek

Şen, “Trabzon'da bir tek hayvan öldürülmeyecek. Bu sorunun çözümü vardır ve bu çözümü Trabzon'da herkese göstereceğiz. Bu gezegen hepimize yetecek kadar büyük bir yer. Hayvanların canına zarar gelmesi gerekmiyor. İnsanları, çocuklarımızı ve yavrularımızı koruyacağız” dedi.

Yeni Yasanın Getirecekleri

Mustafa Şen, sokak hayvanlarına zarar vermeden, onların korunacağını ve sahiplendirileceğini belirtti. “Bu işin yolu üçüncü yoldur. Hayvanların canına zarar vermeden, insanları koruyacağız. Devlet üzerine düşeni yapacak, belediyeler üzerine düşeni yapacak ve vatandaşlarımızdan yoğun sahiplenme bekliyoruz” dedi. Şen, “Al, bırak, gitsin dönemi bitti. Bunların hepsinin yaptırımı olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA