Akçaabat ilçesinin Derecik, Uçarsu, Maden, Fındıklı ve Esentepe Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Keskin, “TİSKİ olarak sorunları yerinde görüp adımlar atıyoruz. Var olan sorunları vatandaşlarımız ile konuşarak çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

KTÜ KÜLTÜR SANATA DOYACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan BKS Haftası, katılımcıları birbirinden özel panel, konser, tiyatro, spor müsabakaları ve söyleşiler ile buluşturacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bu yıl 2’ncsi düzenlenecek olan Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2024 (BKS’24) için geri sayım başladı. 18-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan BKS Haftası’nda, birbirinden önemli isimler, KTÜ’de öğrencilerle buluşacak. Çok özel söyleşiler, konserler, tiyatro gösterileri ve birçok spor etkinliği yapılacak. Öğrenci kulüpleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının katılımıyla KTÜ’nün birçok noktasında, gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

KTÜ 69. YILINI KUTLAYACAK

Ktü Şenli̇k 2024

BKS’2024, 18 Mayıs 2024 itibariyle Masa Tenisi Müsabakaları, Dart Müsabakaları, 19 Mayıs’ta ise Kort Tenisi Müsabakaları ile başlayacak. Hafta, KTÜ’nün kuruluş günü olan 20 Mayıs 2024 tarihinde, Atatürk ve Gençlik Anıtı önüne çelenk sunumu ile devam edecek. “69. Kuruluş Yıl Dönümü” kutlamaları, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Programda, kokteyl ile konser etkinliği düzenlenecek ve KTÜ’de 40 yılını dolduran personele plaket takdimi yapılacak.

GEZERAVCI GELECEK

Uzay

Bilimin konuşulacağı haftanın en özel konuğu “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” kapsamında bilimsel faaliyetler yürütmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen ve uzayda 22 gün geçiren ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı olacak. Uzay istasyonunda, mikro yer çekimi ortamında 22 gün geçiren Gezeravcı, uzayda yaptığı deneyleri ve yaşadıklarını, BKS’24 Haftası kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek “Bir Türk'ün Gözünden Uzay Yolculuğu" programında katılımcılara aktaracak.

GÜVEN’DEN AKÇAABAT ELEŞTİRİSİ

Araklılı İş insanı ve Araklı Belediye Meclis üyesi İsmail Güven'den dikkat çekici açıklamalar geldi. Güven açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Merkez ilçe Akçaabat değildir. Her gün Akçaabat’tan fotoğraf çektirip siyaset yaptığını zanneden hangi lobi, oluşum ve yönetim varsa bu şehrin bütünlüğüne zarar veriyor. Gecemizi gündüzümüze katıp Trabzon’un her karışında seçim çalışması yaptık. Partimize hizmet ettik ama maalesef Akçaabat üzerinde her hafta cilalama çalışması yapılıyor. Buna sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Akçaabat Trabzon’un kalbidir, Ortahisar, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Of, Çaykara, Hayrat, Dernekpazarı, Köprübaşı, Maçka, Düzköy, Tonya, Şalpazarı , Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı da bu şehrin kalbidir. Hepsi bu şehrin en kıymetlileridir. Ayrım yapılmasına ciddi itirazım bulunmaktadır.”

BİR KAN BİR FİDAN

Rize Kızılay Şubesinin seyyar araba ile kan alma çalışmaları devam ediyor.  İkizdere ilçesinde Otobüs ile Kan alan Kızılay’a 1 ünite kan veren bağışçıya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1 Fidan hediye edildi. Kızılay kan alma aracının yalnız merkezde değil ilçelerde halkın ayağına ulaşarak Kan alması bağışçıların memnuniyetini kazandı. İlçede Bir ünite kan bağışına bulunanlara Orman İşletmesi tarafından 1 fidanın ücretsiz verilmesi ilgi çekti. Her sağlıklı 18-67 yaş aralığındaki insanın kan vermesinin sağlık içinde gerekli olduğunu söyleyen bağışçılar’’ kan bir hastaya hayat verir. İnsan en kutsal varlıktır. Can kurtarmak para ile ölçülmez. Kızılay’ı kara gün dostu olarak biliriz ve kan vererek katkıda bulunmalıyız’ ’dediler.

Valiler Makamda Görüştüler Valiler Makamda Görüştüler

KANALA DÜŞTÜ

Trabzon'un Arsin ilçesinde Hami Mandıralı'nın cenazesi için tahsis edilen Büyükşehir belediyesine ait otobüs kanala düştü. İlçenin Başdurak Mahallesinde bozuk yoldan geçmeye çalışan otobüs, sürücüsünün tüm çabalarına rağmen kanala düştü. Vatandaşların yardımı ile otobüs kanaldan çıkarıldı. Mahalle sakinleri yolların bozuk oluşundan şikayet ederek, yapılması için çağrıda bulundular.

SEFERLER BAŞLADI

SÜRMENE-AZİZOĞLU

Trabzon’un Sürmene ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu, dolmuş şoförlerinin üniversite öğrencilerine gerçekleştirdiği saldırı sonrası Trabzon ile Sürmene-Çamburnu otobüs seferlerinin başladığını söyledi. Azizoğlu, “İlçemizde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve dolmuş şoförleri arasında gerçekleşen konuya ilişkin; İlçemiz başta olmak üzere, huzurun temsiliyetini sergilemek adına başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, İlçe Kaymakamlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmelerimizi koordinasyon içerisinde gerçekleştirdik. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Sürmene otobüs hattını Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Yerleşkesi ve Çamburnu’nu kapsayacak şekilde uzatarak öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlanmış olacaktır” dedi.

DOSTLAR ANTEPTE BİR ARAYA GELDİ..

Trabzonlu iş insanı Mahmut Kılıç, World Türk TV Bölge Müdürü Recep Güngör, iş insanı Recep Gürsoy, iş insanı İsmail Terzi,  Yüksek inşaat mühendisi iş insanı Mehmet Hayri Mazlum, mühendis  Tuğba Mazlum, Derya Mazlum ve iş insanı  Furkan korkmaz ve öğretmen Asiye Korkmaz. Gaziantep ilinde bir araya gelerek iş insanı Mahmut Kılıç'ın konuğu oldular. Sıcak bir ortamda Trabzon ili ve Trabzonspor ile ilgili görüş alış verişi de bulunuldu. İş insanı Mahmut Kılıç yaptığı açıklamada, "Trabzonlu hemşehrilerimi Gaziantep’te ağırlamaktan ve bir arada kaynaşmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Trabzon’u ve Trabzonspor’u buraya taşımaktan  ise ayrı bir haz aldığımı ifade ederim” dedi.

ŞILBIR’DAN DİREKT ATIŞ

TOBB üst kurul delegesi, TTSO Meclis Üyesi Sebze ve Meyve Hali Dernek başkanı Ercan Şılbır, ‘TTSO başkanı Erkut Çelebi’nin meclisine ve yönetimine bende oy verdim. ‘Odamızda çok şey değişecek odamız aktif duruma gelecektir’ dedim. ‘Bir ay mecliste Trabzon limanına Ro-ro seferleri başlıyor’ diyor.  Bir başka ay ‘yatırım adasını yapıyoruz ilk toprağı biz dökeceğiz’ diyor. Bir başka ay ‘Erzincan-Trabzon demiryolu başlıyor’ diyor. Bunlardan hiçbir tanesi gerçekleşmiyor. Kendi oluşturduğu (A) takımıyla dünyanın dört bir tarafını gezip dolaşıyor, bu şahsa iki seçim üst, üste oy verdiğimiz için bu kadim şehir adına üzülen biz oluyoruz’ diyor.

Editör: Birol Sancak