Ancak, bu durum yatırımcıların altına olan ilgisini azaltmadı. Uzmanlar, Fed'in Eylül ayında olası bir faiz indirimi yapacağı beklentisinin altın fiyatlarını desteklediğini ifade ediyor. Özellikle, altının bu kritik seviyelerde kalıcı olup olmayacağı, önümüzdeki dönemde piyasa hareketlerine yön verecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in gelecek ay faiz indirimi yapabileceğine yönelik beklentilerle ons altın, tarihi zirvelerini görmüştü. Cuma günü 2.508,17 dolardan kapanan ons altın, sabah saatlerinde 2.509,99 dolar ile yeni bir rekor seviyeye ulaştıktan sonra kar satışlarıyla 2.501,78 dolara geriledi. Ancak, ons altın hala tarihi zirvesine yakın seviyelerde işlem görüyor.

ONS ALTIN YÜZDE 21 DEĞER KAZANDI

Fed'in Eylül ayında olası bir faiz indirimi beklentileri, artan jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının güçlü alımlarıyla ons altın, yıl başından bu yana yüzde 21,33 oranında değer kazandı. Son bir yıldaki artış ise yüzde 32,50 olarak kaydedildi.

ALTIN PSİKOLOJİK SEVİYEYİ AŞTI

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, “Altın birkaç aydır psikolojik 2.500 dolar seviyesini kovalıyordu ve şimdi bu seviyeye ulaşıldığına göre bazı doğal kar alımlarının gerçekleştiğini görüyoruz” dedi.

EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Yatırımcılar Fed'in önümüzdeki ay faiz indirimine gideceğinden emin ve şimdi gözler indirimin boyutunda. CME FedWatch aracına göre, 25 baz puanlık bir indirim için yüzde 75,5'lik bir şans fiyatlıyorlar.

GÖZLER POWELL'IN AÇIKLAMALARINA ÇEVRİLDİ

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında Fed tutanakları ve Cuma günkü Jackson Hole toplantısı takip edilecek. Ekonomist İslam Memiş, “Jakson Hole toplantısında konuşacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara nasıl bir mesaj vereceği merak ediliyor. Piyasalar Fed’in Eylül ayı itibariyle 2 kez faiz indirim beklentisini fiyatlamaya başladı. Yüzde 59 faiz indirim beklentisi yüzde 75’e yükseldi. Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirim sinyali vereceğini ancak temkinli konuşacağını tahmin ediyorum” ifadeleri kullandı.

Üretimi Yasaklanan 0,5 ve 0,25 Gram Altınlar Yeniden Piyasada mı? İslam Memiş’ten Kritik Açıklama Üretimi Yasaklanan 0,5 ve 0,25 Gram Altınlar Yeniden Piyasada mı? İslam Memiş’ten Kritik Açıklama

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

Gram altın ve ons altın için de yorumda bulunan İslam Memiş, “2 bin 508 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. 2 bin 480 dolar seviyesi yukarı yönlü kırıldı. 2 bin 517 direnci var. Ancak 2 bin 480 dolar kritik bir seviye. Bu seviyenin üzerinde kalıcı olup olmaması çok önemli. Kâr satışlarıyla 2 bin 480 dolara gerileceğini tahmin ediyorum. Bu hafta 2 bin 470-2 bin 517 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeli” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ