Türkiye'de kamu sektöründe ve özel sektörde işlerini kaybedenlerin umutla beklediği bir gelişme yaşanıyor. Son zamanlarda 4D taşeron statüsünden 4/B kadrosuna geçenler için önemli bir adım atıldı.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 23. maddesi kapsamında sürekli işçi kadrolarına geçirilen ve vergi indirim belgesine sahip olanların iş sözleşmeleri veya idari hizmet sözleşmelerinin sonlandırılmasıyla ilgili belirsizliklerin giderilmesi, 1 milyon işçiye mutluluk rüzgarı estirecek duyuru olarak nitelendiriliyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in açıklamalarına göre, bu durumdaki çalışanlar istihdam edilebilirler. Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, gerekli şartları taşıdıkları sürece, çalıştıkları teşkilat ve birimdeki hizmetleri yürütmek üzere görevlendirilebilirler.

Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan Emeklilere Mayıs 2024 Müjdesi! Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan Emeklilere Mayıs 2024 Müjdesi!

Bu düzenlemeyle birlikte özelleştirme nedeniyle işlerini kaybeden ve daha sonra 4/B'li sözleşmeli olarak atanmış olan personel, vergi indirim belgesine sahip olmaları durumunda, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecekler.

Bu adım, özellikle özelleştirme ve iş güvencesi gibi konularda sıkıntı yaşayan işçiler için önemli bir destek olarak görülüyor. Bu düzenlemenin, işçilerin haklarını koruyarak onlara mali destek sağlamak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ