2024 yılında gündemdeki en önemli konular arasında, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağkur düzenlemesi gibi çalışmalar ön plana çıkıyor. Bu kapsamdaki gelişmeleri yakından takip edenler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emeklilik konusundaki açıklamalarını dikkatle bekliyor. Ancak, diğer maddelerle ilgili de Bakan Işıkhan'dan açıklama gelmesi bekleniyor.

Torba Yasa Düzenlemesi Ne Zaman Görüşülecek?


Torba yasa düzenlemesiyle ilgili AK Parti tarafından çalışma yapıldığı bilgisi çeşitli vesilelerle kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak düzenlemenin taslak metninin ne zaman hazırlanacağı ve görüşülmek üzere Meclis Başkanlığı'na ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklama!


Taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Işıkhan'dan beklenen açıklama gelmişti. Bakan Işıkhan, 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ancak, torba yasadaki diğer maddelerin ne zaman gündeme geleceği ise henüz netlik kazanmadı.

Beklenen Torba Yasa Maddeleri

İnternete %25 Zam: 15 Temmuz İtibariyle Geçerli İnternete %25 Zam: 15 Temmuz İtibariyle Geçerli


Maddeler netleşmemekle birlikte beklenen çalışmalarla ilgili Bakan Işıkhan'ın konuşmasından bazı kesitler şöyle:

Ev Hanımlarına Emeklilik: Ev kadınlarına yönelik prim desteği kapsamında çalışmalar başlatıldı. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin zamanla hayata geçirileceğini belirtti.
Bağkur 7200: Bağkur prim gün sayısının düşürülmesi konusundaki çalışmalar devam ediyor. Bu düzenleme seçim öncesi verilen bir söz olarak bekleniyor.
3600 Ek Gösterge: Bakan Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin birinci dereceye yükselen devlet memurları için en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.
Torba yasa 2024 maddelerinin Meclis'te ne zaman ele alınacağı ve yasalaşacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak, kamuoyu bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Kaynak: TAKVİM