Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon’u ziyaret etmesinin 100. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı, manevi miras açısından büyük öneme sahip Atatürk Köşkü’nde 15 Eylül 2024’te saat 13.30'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verecek.

 Saat 14.00’da köşk bahçesinde Atatürk’ün Trabzon’da çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılacak, saat 14.30’da da Atatürk’ün Trabzon ziyaretini anlatan belgeselin gösterimi yapılacak. Saat 15.00’da ise sanatçı Oya İşboğa, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Etkinlik zeybek gösterisi ile sona erecek. 

KTÜ’DE SINAVA GİRECEKLER AMAN DİKKAT!

Yarın yapılacak KPSS Ortaöğretim Oturumuna, KTÜ Merkez Kampüs'te girecek adaylara üniversiteden önemli duyuru yapıldı. Yol bakım çalışmaları nedeni ile özel araçla sınava gelinmemesi istenilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz Merkez Kanuni Kampüsü’nde 15 Eylül 2024 tarihi Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS/Ortaöğretim) yapılacaktır.

 Merkez Kampüs'te daha önce başlatılan yol bakım çalışmaları nedeniyle bazı alanlar trafiğe kapalı olacaktır. Bu nedenle herhangi bir gecikme yaşanmaması amacıyla kampüse ulaşımda, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılması, özel araçları ile gelecek adayların ise trafikte oluşabilecek yoğunlukları dikkate alarak hareket etmesi, sınav öncesinde ve sonrasında güvenlik görevlileri tarafından yapılacak yönlendirmelere uyulması önem arz etmektedir. Konu hakkında gerekli hassasiyeti göstermelerini rica eder, tüm adaylara başarılar dileriz.”

O FORMA TAHA'YA HEDIYE

Ajax'ta forma giyen Trabzonlu gururumuz Ahmet Can Kaplan Çekya maçında giydiği Milli Takım Formasını Taha Berk Külekçi'ye hediye etti. Trabzon Bener Cordan Ortakul son sınıf öğrencisi Taha Berk Külekçi hayranı olduğu Ahmet Can Kaplan'ın 26 Haziran 2024  tarihinde  Çekya'ya karşı oynadığı maçtaki Türk Milli Takım Formasına kavuştu.


  Eredivisle ekiplerinden Ajax'ta stoper mevkiinde oynayan Ahmet Can Kaplan'ın çok sevdiğini belirten Taha Berk  Külekçi, “Her Trabzonlu genç gibi bende kendisi ile gurur duyuyorum. Yeniden Trabzonspor'a gelmesini çok isterim. Onunla takım daha güçlü olur. Bana formasını verdiği için de çok teşekkür" dedi.

ATAMAN’DAN HAVAŞ TEPKİSİ

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası iştiraki Bakkalım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, bir işi için havayolu ile İstanbul’a gitti. İstanbul Havalimanından Taksim’e gelmek için de Havaş otobüslerini kullandı.


 Taksim’e kadar olan ücretin 210 TL olduğunu kaydeden Ataman, kredi kartı ile ödemede ise yüzde 21 komisyon farkı alındığını ve ücretin 255 TL’ye çıktığını dile getirerek duruma tepki gösterdi.

SEVİM HANIMA VEDA

Trabzon’un Ortahisar ilçesi BengisuMahallesi sakinlerinden  merhum Trabzon Milletvekili Ekrem Dikmenoğlu'nun eşi Sevim Dikmenoğlu Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenazesi öğle namazına müteakip Bengisu Mahallesi Merkez Camiinde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığına defnedildi.

GİRESUN’DA ZİYARET

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’yi İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar diledi ve Jandarmanın plaketini kendisini takdim etti.

DHA GÜÇLENİYOR

Demirören Haber Ajansı Trabzon bürosu yeni isimlerle kadrosunu güçlendiriyor. Fatih Turan’ın bölge müdürlüğü yaptığı kuruma meslektaşlarımız Efnan Demireren ile Nurullah Cabri transfere oldu. Özel haberleri ile Trabzon’u ulusala taşıyacak olan meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

HANDÜZÜ TEMİZLENECEK

Büyükşehir'den Çömlekçi'deki Metruk Yapılara Müdahale Büyükşehir'den Çömlekçi'deki Metruk Yapılara Müdahale

Güneysu Gürgen, Bakköy, Kıbledağı ve Çamlıca Köylerine bağlı Handüzü Yaylası’nda yayla sakinleri ve çevreci dostları yaylayı temizleyecek. Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Derneği tarafından yapılacak olan etkinlikle bugün yayla temizlenecek. Beşköy Muhtarı Kemal Baltacı’nın da destek vereceği temizlikle ilgili yapılan açıklamada, “Turizme bağlı olarak çevreye saçılan çeşitli çöp ve atıklar temizlendikten sonra merada verimi olumsuz etkileyen yabani otlar da temizlenecektir.

 Burada çeşitli etkinlikler de yapacak olan katılımcılar “Handüzü Yaylası’nda güneşin batışını izledikten sonra Rize’ye dönüş yapılacak. Atalarımızın kadimden beri yaylacılık yaptığı Handüzü Yaylası’ndaki etkinliklere tüm halkımızın katılımı bizi mutlu edecektir” denildi.

SÜRMENE BIÇAĞI ZUCHEV’TE

Alanında dünyadaki en büyük üç ticaret fuarından birisi olan Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, 19 – 22 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşecek. Trabzon’dan Sürmene Bıçakçılık’ın aralarında olduğu Türkiye’nin önde gelen firmaları ile birlikte, yurt dışından da çok sayıda katılımcı, Zuchex 2024’te boy gösterecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ