Şehidin kabrini ziyarete gelen çok sayıda vatandaş, Kur'an-ı Kerim ve dua okurken, çocuklarına Ömer Halisdemir'in kahramanlıklarını anlatan aileler duygu dolu anlar yaşıyor.

Zekai Aksakallı'nın Ziyareti

Eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, şehidin kabrine gelerek dua okudu ve şehidin babası Hasan Hüseyin, ağabeyi Doğan ve kardeşi Savaş Halisdemir ile görüştü. Gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin istiklaline ve geleceğine yönelik ihanetin 8'inci yılı olduğunu hatırlatan Aksakallı, şunları kaydetti:

"Bu ülkede Ömer'ler bitmez. İstiklaline aşık bir milletiz. Dışardaki ihanet şebekeleri ve içerideki uzantılarının hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını kafalarına sokmaları lazım. Bu uğurda şehadete uğrayan nice Ömer'ler yetiştiren bir milletin evlatlarıyız. Ömer'imin şehadetini tekrar kutluyorum. Ülkemizin milli birliği, bağımsızlığı için şehadete yürüyen bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."

Anma Etkinlikleri

Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulaması başladı Emlakta 'doğrulanmış ilan' uygulaması başladı

Arnavutköy Belediyesince düzenlenen "8. Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu" kapsamında İstanbul'dan yola çıkan bisikletliler şehidin kabrine ulaştı. Sporcular, geçtikleri şehirlerin şehitliklerinden aldıkları toprakları Halisdemir'in kabrine dökerek dua okudu. Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Koç, etkinlik kapsamında yaklaşık 1000 kilometrelik yol kat ettiklerini dile getirdi. Bisiklet turuna 35 sporcunun katıldığını anlatan Koç, “Sporcularımız 6 ilden geçti. Oradaki şehitliklerden aldığı toprakları şehidimizin kabrine döktük, duamızı ettik. Hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak adına her yıl bu etkinliği yapıyoruz." dedi.

İstanbul'dan gelen Tuncay Demir de darbe girişiminden bir yıl sonra doğan oğluna "Ömer Halis" ismini verdiğini belirtti. Demir, "Kahramanlarımızın adının yaşamasını istiyoruz. Buraya da ziyarete geldik. Ailesiyle görüşüyoruz. Şehidimizin kardeşi Savaş Bey, İstanbul'dan dostumuzdur. Vatanımızı seviyoruz. Oğlumun da şehidimizin adını yaşatmasını istiyoruz. Biz bugün varsak şehitlerimizin sayesinde varız." ifadesini kullandı.

Zekai Aksakallı Kimdir?

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi, Zekai Aksakallı'nın kritik bir rol üstlendiği bir olay olarak tarihe geçmiştir. Aksakallı, darbe girişimi sırasında kahraman astsubay Ömer Halisdemir'e darbeci Semih Terzi'yi durdurması emrini vermiştir. Halisdemir, darbeci Terzi'yi karargaha girmeden önce vurarak etkisiz hale getirmiş ve kendisi de 30 kurşunla şehit düşmüştür. Ömer Halisdemir'in bu cesur hareketi, darbecilere büyük bir darbe vurmuş ve darbe girişiminin seyrini değiştirmiştir.

Kaynak: İHA