19 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ve İl Jandarma Komutanlıklarının iş birliğiyle Trabzon ve Aydın merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak’ta "Sibergöz-48" operasyonları gerçekleştirildi.

OPERASYON DETAYLARI

Araba Sahiplerine Kritik Uyarı: Usulsüz Faturalar Tarih Oluyor! Araba Sahiplerine Kritik Uyarı: Usulsüz Faturalar Tarih Oluyor!

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı: Yapılan detaylı çalışmalar sonucu Trabzon merkezli operasyonlarda "Kısa Vadede Yüksek Kazanç" vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen 33 şüpheli yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı: Sosyal medya platformları üzerinden sahte hesaplar oluşturup, kişisel bilgileri kullanarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.

Diğer İller: Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda çocuklara ait cinsel içerikli, müstehcen fotoğraf ve videoları depolayan ve paylaşan 23 şüpheli gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonlar kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" dedi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve bilişim suçlarıyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN