Emeklilik Sonrası Çalışma Mecburiyeti
Gürer, 2020 yılında emekli olup çalışmak zorunda kalan kişi sayısının 747 bin olduğunu, bugün bu rakamın 2 milyonu aştığını ifade etti. “Artık emekli maaşıyla geçinmek imkansız hale geldi, birçok emekli pazarda çalışıyor ya da günübirlik işlerde çalışmak zorunda kalıyor” diye ekledi. Ayrıca, kayıt dışı çalışan emeklilerin sayısındaki artışa da vurgu yaptı.

Emekliler İçin İntibak Yasası Çağrısı
İntibak yasasının çıkarılması gerektiğini belirten Gürer, mevcut emekli maaşı düzenlemesinin yetersiz olduğunu söyledi. “2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008 sonrası emekliler için farklı maaş hesaplamaları yapılıyor. Katsayı yüzde 70’ten yüzde 30’a indirildi, bu da emeklilerin gelirinde ciddi kayba yol açtı” dedi.

Çiftçiler ve Esnaf İçin Zor Günler
Gürer, çiftçilerin prim ödeyemez duruma geldiğine de dikkat çekti: “2009’da 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bugün bu sayı 470 bine düştü. Cumhurbaşkanı’nın primleri düşürme sözü verilmişti ama aradan iki yıl geçmesine rağmen bu konuda bir adım atılmadı.”

Ev Alıp Satanlar Dikkat! e-Devlet Üzerinden Güvenli Ödeme Sistemi Artık... Ev Alıp Satanlar Dikkat! e-Devlet Üzerinden Güvenli Ödeme Sistemi Artık...

Hükümete Eleştiri: Yeni Bütçe Çözüm Getirmiyor
Gürer, hükümetin yeni bütçe teklifini de eleştirerek, “Bu bütçe, işçi, çiftçi, esnaf ve emeklinin sorunlarını çözmeye yönelik hiçbir öneri sunmuyor” ifadelerini kullandı. Gürer, iktidarın duyarsız politikalarının toplumsal krizleri derinleştirdiğine dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ