Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, konuya dair yaptığı açıklamada, 9 aylık süreçte Türkiye'den 124 farklı ülkeye fındık ihracatı yapıldığını belirtti. Cirav, en çok ihracat yapılan ülkelerin sırasıyla Almanya, İtalya, Polonya, Fransa ve Avusturya olduğunu ifade etti.


Eylül ayında başlayan fındık ihraç sezonunun başarılı bir başlangıç yaptığını vurgulayan Cirav, ilk ayda 24 bin 849 ton fındık ihracatı yapıldığını ve bu ihracattan 196 milyon 36 bin dolar döviz girdisi sağlandığını bildirdi. Önceki yılın aynı ayı ile kıyaslandığında, miktar bazında yüzde 2, değer bazında ise yüzde 30 oranında bir artış yaşandığına dikkat çekti.


Trabzon ilinden yapılan fındık ihracatı ile ilgili bilgi veren Cirav, 2024 yılının 9 aylık döneminde Trabzon'dan 62 bin 269 ton fındık ihracatı gerçekleştirildiğini ve bunun karşılığında 533 milyon 623 bin dolarlık döviz girdisi sağlandığını açıkladı. Ayrıca, 2024/2025 ihraç sezonunun ilk ayında Trabzon'dan 3 bin 148 ton fındık ihracatı yapıldığı ve bu ihracattan 25 milyon 583 bin dolarlık döviz kazancı elde edildiği belirtildi.

Trabzon’da Uluslararası Sağlık Zirvesi İstişare Toplantısı Yapıldı Trabzon’da Uluslararası Sağlık Zirvesi İstişare Toplantısı Yapıldı

Muhabir: TUNCAY UÇKUN