Festivalde Coşkulu Karşılama
Akpınar Büyükoba YaylaGöç Festivali başlangıcında yapılan yürüyüşün ardından festival alanına gelindi. Burada günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Festivale, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve vatandaşlar katıldı. Geleneksel kıyafetleri içerisindeki yaylacılar, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından ulaştıkları Sela mevkiinde davul, zurna ve kemençe eşliğinde karşılandı. Festivalde bazı yaylacıların sırtlarında beşikler taşıması renkli görüntüler oluşturdu.


Yayla Göçü Geleneği Yaşatılıyor
Akpınar Mahallesi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Bıyıklı, amaçlarının eskiyi unutturmamak ve yeni nesle geleneklerini hatırlatmak olduğunu belirterek, "Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Akpınar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği festivalimize tüm halkımız hoş geldi. Geçen yıl şehitlerimizden ötürü festivalimizi yapmamıştık, onlara da rahmet diliyorum. Bu sene daha yoğun bir katılım bekliyorduk, hava burada çok güzel. İlerleyen zamanlarda daha güzel şeylerin burada olacağını düşünüyorum. Buraya gelen vatandaşlarımıza, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Turizme ve Kültürel Değerlere Katkı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Yazın Trabzon'umuzun turizm değeri son yıllarda en yükselen değeri konumunda. Yayla turizmine dönük şenliklerimiz, dedelerimizden gelen bir gelenektir. Bu geleneği yaşatmak için yaz aylarında ilçelerimizin yaylalarında şenlikler düzenleniyor. Hemşehrilerimiz ve gurbetçilerimizle bir araya geliyoruz. Bu birliktelikler ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin de nişanesidir" diye konuştu.

Trabzon bir değerini daha kaybetti Trabzon bir değerini daha kaybetti


Geçmişin Kültürü Geleceğe Taşınıyor
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de, "Dördüncüsünü düzenlediğimiz Akpınar Festivali'ndeyiz. Son dönemde Trabzon ve Akçaabat'ta turizmin gelişmesiyle yaylalarımız da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları haline geldi. Bu festivallerle kültürümüzü bugüne ve geleceğe taşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gelen misafirlerimize de hoş geldiniz diyoruz" ifadelerini kullandı.


Katılımcılardan Olumlu Geri Bildirimler
Festivale katılan vatandaşlardan Sude Bulut, festivalin çok güzel olduğunu belirterek, "Çok güzel bir şenlik oldu. Her sene yapılıyor ve çok hoşumuza gidiyor. İnşallah ileriki senelerde de böyle devam eder. Havanın bozuk olması hiç sorun değil, her zaman horonumuzu oynarız" şeklinde konuştu. Maçka ilçesinden geldiğini söyleyen Erdem Fıntık ise, "İlk defa geldim buraya. Birçok yayla şenliğine katıldık ama buradaki tertip ve düzen gerçekten başarılı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN