O isim de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. 96 saatte toplamda 15 saat uyku bile uyumamıştır. Her an sahada, koordine ve planlama yapıyor. Genç, ekip arkadaşlarını da yalnız bırakmıyor. TİSKİ ekibinden Mevlüt Keleş, sel bölgesinde çalışma yaparken bir kaza geçirdi ve hastanede tedaviye alındı. Genç, uykusuz olmasına rağmen ekip arkadaşını yalnız bırakmadı ve hastanede yanında oldu. Tedavisi ile ilgili tüm süreci yakinen takip etti. Ne gerekiyorsa yapacaklarını da söyledi.

VALİ ARSİN’DE

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, selden etkilenen Arsin Atayurt yolu üzeri, Yeşilköy Mahallesi ve Fındıklı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımızla bir araya gelen Vali Yıldırım taleplerini dinledi. Devletimizin her zaman yanlarında olduğunu belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti. İncelemeler sırasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin eşlik etti.

ERKAN SAHAYA ÇIKTI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan, sonunda sahaya çıkabildi. Uzun zamandır sahalarda göremediğimiz Erkan, Trabzon’u Cuma gün etkileyen, Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde büyük hasara neden olan sel felaketinin ardından geç de olsa alanda oldu. Sel felaketinin yaşandığı ilk 3 gün sesi çıkmayan Erkan, dördüncü gün basın danışmanı aracılığı ile kendi oluşturdukları whatsapp grubuna haber geçti. Erkan, sahada canla başla mücadele eden il valisi Aziz Yıldırım başta olmak üzere yetkililerin açıklamalarını da yeterli bulmamış.

VATAN EVLATLARI İLE GURUR DUYUYORUZ

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı ve 15 Temmuz Şehitler Müzesini ziyaret etti. Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığını ve 15 Temmuz Şehitler Müzesini ziyaret eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar duygularını şu şekilde paylaştı "Vatan evlatları aslan parçaları ile gurur duyuyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Hepsi çelik yürekli  hepsi vatan ve bayrak için canlarını vermeye hazır.15 Temmuz hain darbe girişimine direnen teröristlere geçit vermeyen  Özel Harekat  Daire Başkanlığı ile ne kadar gurur duysak azdır.Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun."

AYDIN’IN HAKLI SİTEMİ

AK Parti Trabzon’da il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Uğur Aydın’ın adaletle ilgili tespitleri nokta atış yaptırtacak cinsten. Suç işleyip gözaltına alınanların adliyede serbest bırakılmasına tepki gösteren Aydın, "Amasya’da bir evi soyan hırsızlar, ‘Neden hırsızlık yaptınız?’ sorusu soran muhabire: ‘Sana ne? Belki seni de soyarız’ cevabı veriyor. İşte caydırıcı cezaların olmaması, polisin yakalaması mahkemenin salıvermesi sonucu ortaya çıkan durum bu! İçler acısı! Suçluya hak ettiği cezasını vermezsen mağdur halk cezayı sana keser. Ak Partinin oy kaybının en büyük nedenlerinden biri de budur” dedi.

EĞİTİME KATILDILAR BELGELERİNİ ALDILAR

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hekim dışı sağlık personeline, ‘Temel yenidoğan bakımı eğitim programı’ düzenlendi. Program kapsamında yenidoğan ölümlerinin azaltılması amaçlanıyor. 19 sağlık çalışanı aldıkları eğitimin ardından belgelerini aldılar. Belgelerden birisini de İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul takdim etti.

ŞAHİN’DEN ÇÖP TESPİTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ortahisar Belediyesi’ne çöpleri yol kenarına döktüğü için 2 milyon 598 bin TL tutarında para cezası uygulandı. Duruma tepki gösterenlerden birisi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem meclis üyelerinden Turgay Şahin oldu. Şahin, 3 dönemde CHP grup başkanvekili olarak meclisteki tüm konulara hakim bir isim. Bilgi, birikim ve donanımlı. Şahin, “Şayet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelemeden, araştırmadan, uyarmadan, haksız yere birilerinin talimatı üzerine, "Çöp meselesi" gerekçesiyle, size yüksek miktarda ceza yazmışsa, sizde ceza silinene kadar, hizmet alanınız içeresinde o bakanlığa bağlı ne kadar müdürlük binası ile lojman varsa hiçbirinin çöpünü almayacaksınız. Bu kadar basit” dedi.

BAŞKANIN ACI GÜNÜ

Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral’ın annesi dün hayatını kaybetti. Haberi Başkan Saral kendi sosyal medyasından duyurdu. Saral, “O bizim, ailemizin starı, neşesi, evimizin temeli idi, yıkıldık…” Hakkını bize helal et annem” ifadelerine yer verdi. Anne Saral’ın cenazesi dün ikindi namazına müteakip Of Büyük Camii de kılınan namazın ardından toprağa verildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TONYA’YA HİZMET

Başkan Ahmet Metin Genç Sel Bölgesinde Yoğun Mesai Harcadı Başkan Ahmet Metin Genç Sel Bölgesinde Yoğun Mesai Harcadı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tonya ilçesine yeni hizmete imza attı. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in talimatı, TULAŞ’ın çalışmaları ile Trabzon-Tonya seferini yapan 551 sefer sayılı belediye otobüsünün hattı uzatıldı. Hat Tonya’dan İskenderli’ye kadar çıkarıldı. Sabah ve akşam iki sefer İskenderli’ye çıkacak otobüslerin hattın uzatılması mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı. Mahalle halkı, belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e hizmeti için teşekkür ettiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ