Vakfıkebir’de yıllardır süregelen dolmuş ve midibüs sorunu, nihayet çözüm yoluna girdi. Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, ilçenin uzun süredir kanayan yarası olarak nitelendirilen bu soruna, UKOME’den çıkan birleşme kararı ile neşter vurulduğunu duyurdu. Çobanoğlu, bu gelişmenin Vakfıkebir halkı için hayırlı olmasını diledi.

Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, birleşme kararıyla birlikte ilçede yeni bir ulaşım sistemi kurulacağını belirtti. Çobanoğlu, “Vakfıkebir, büyük bir ilçe ve bu birleşme sayesinde, yolcularımızı gece geç saatlerde bile mağdur etmeden Trabzon’a götürmek ve oradan ilçemize taşımak için bir sistem kuracağız. Bu sistem sayesinde, vatandaşlarımız hem Trabzon’da hem de Vakfıkebir’de işlerini geç saatlere kadar halledebilecekler. Halkımızın rahat bir şekilde seyahat etmesi açısından bu birleşme çok faydalı olacak” dedi.

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Başkan Çobanoğlu, bu yeni düzenlemenin ilçeyi daha canlı tutacağını ve şoför esnafı ile iş birliği içinde bu sistemi başarıyla hayata geçireceklerini ifade etti. Bu sürecin hukuki boyutlarının da olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, Belediye Başkanından bu konuda bir hukukçu talep ederek, başkanın önderliğinde düzenli bir çalışma sisteminin kurulmasını hedeflediklerini belirtti.

“Benim bu işten bir çıkarım yok. Ben herkesin başkanıyım ve tek derdimiz Vakfıkebir’e daha iyi hizmet sunabilmek” diyen Çobanoğlu, bu çalışmanın şoför esnafı için büyük bir adım olduğunu ve tüm sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY