Doların Durumu ve Beklentiler

Yaklaşık 5 aydır dolar kuru sabit tutuluyor. Türkiye'ye 30 milyar doları aşkın sıcak para girişi sağlandı. Merkez Bankası dolar alımlarını tamamladı ve doları kontrol altına alabildi. Şu an Kapalıçarşı'da dolar 32,27 TL alış fiyatıyla günü açarken, Euro 35,27 TL, İngiliz Sterlini 41,58 TL, İsviçre Frangı da 36,18 TL'den işlem görüyor.

“5 Ay Sonra Döviz Fırlayacak”

Yüzde 60 faizle Türkiye’nin dolar bazında en yüksek faiz veren ülke olduğunu belirten Selçuk Geçer, dövizin hızla yukarı gideceğini belirtti. Geçer, “Sıcak para her zaman tehlikelidir. Dolar enflasyon karşısında çok ucuz kaldı. Faize paranızı yatırırsınız yüzde 60 faiz kazanırsınız ama döviz bir fırlar yüzde 200 zarar edersiniz. 5 ay sonra döviz fırlayacak," dedi.

Binance’in Kripto Pazarındaki Düşüşü: Son Dört Yılın En Düşük Seviyesi Binance’in Kripto Pazarındaki Düşüşü: Son Dört Yılın En Düşük Seviyesi

Enflasyona Göre Doların Gerçek Değeri

Selçuk Geçer, enflasyona oranla doların gerçek değerinin şu anda 60 lira olduğunu belirterek, "Doları bu şekilde baskıladıkça üreticiyi bitireceksin, işsizliği patlatacaksın. Bugün 60 lira olan doları ileride enflasyonla birlikte 70 lira olduğunu konuşacağız. Bir anda yükseliş olacak. Ani hareketle korkunç bir enflasyon oluşur. Türkiye altından kalkamaz," ifadelerini kullandı.

Doların Mevcut Durumu: 32,27 TL

Beklenen Yükseliş: 5 ay sonra doların fırlaması ve 60 liraya ulaşması

Ekonomistin Uyarıları: Üreticinin zor duruma düşeceği ve işsizlik oranlarının artacağı

Dolar sahipleri ve ekonomiyle ilgilenen herkes için bu uyarılar, gelecekteki ekonomik durumu anlamak ve hazırlık yapmak açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: KARAR