Çok Sektörlü Faaliyet ve Küresel İhracat

Atılgan Şirketler Topluluğu, bünyesinde 9 şirket barındırmakta ve 3 şirkette de iştiraki bulunmaktadır. 287 çalışanı ile 5 sektörde faaliyet gösteren grup, 45 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Şirketler topluluğu, Ford, Renault, Dacia gibi küresel markaların bayiliklerini üstlenerek oto yedek parça ihracatında önemli bir rol oynamaktadır. Operasyon merkezi İstanbul olan grup, Rize, Artvin ve yurt dışında ticari faaliyetlerde bulunmaktadır. Sektörün bilinen dinamik yedek parça firmaları Margo ve Forka’yı bünyesine katan şirket, büyümeye ve doğduğu topraklara katma değer üretmeye devam etmektedir.

Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak

Başarı ve Katma Değer

Salih Sami Atılgan, şirketin hedefleri hakkında şunları söyledi: “Her yaptığımız yatırımda hem ülkemize hem de memleketimiz Rize’ye fayda sağlamak temel amacımızdır. İştiraklerimizden TR Parts, dinamik yapısı ile çok kısa sürede otomotiv yedek parça sektöründe 2023 yılında ihracatta Türkiye’nin 700., sektörün ise 90. firması olmuştur.”

Yenilikçi Yönetim Anlayışı ve Eğitim

Atılgan, şirketin yenilikçi yönetim anlayışını vurgulayarak, “İkinci ve üçüncü nesil olarak birlikte çalışmakta ve zamanın gerektirdiği şekil ve donanımlarda olmayı önceliyoruz. Şirketlerimizin yönetiminde, işin her aşamasından geçip profesyonelliğini ispat etmiş aile üyeleri yanı sıra profesyonel kadrolarla çalışan vizyoner bir iş modeli oluşturduk. Yöneticilerimizden Furkan Atılgan, yurtdışında eğitim almış, ileri derecede Çince ve İngilizce konuşabilen, yazılım ve bilişim alanında uzmanlıkları olan yenilikçi genç bir işadamı olarak takdir edilmektedir” dedi.

Sürekli Gelişim ve Eğitim

“Sürekli gelişim ve değişimi hedefleyen grubun lideri olarak sürekli eğitimler düzenlemekteyiz. Halen kendim de eğitimime devam ediyorum ve Maltepe Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam ediyorum. Eğitim, çalışmak ve başarıya giden yolda en önemli yardımcılarımızdır” diye ekledi.

Atılgan Şirketler Topluluğu, sektördeki 55 yıllık tecrübesi ve yenilikçi yaklaşımıyla hem Türkiye’ye hem de memleketleri Rize’ye değer katmaya devam ediyor.
 

Muhabir: TUNCAY UÇKUN