Kamil Verdi, geçen yıllara ve ilerleyen yaşına rağmen her gün bakkalını açarak, zamanını verimli geçirmeyi tercih ediyor. Artık para kazanmaktan çok vakit geçirmek için dükkana geldiğini belirten Verdi, zincir marketlerin kırsal bölgelerde de çoğaldığını ve bu durumun küçük bakkalları zorladığını vurguluyor.

"İyisiyle Kötüsüyle Bugüne Kadar Geldik"

1956 yılında açtığı bakkal dükkanını 68 yıldır ayakta tutmaya çalışan Kamil Verdi, "Bu bakkalı 1956 yılında açtım. Kendim inşaat işçisi olduğum için inşaatını da kendi ellerimle kendi arazime yaptım. O günden bu yana bu zamana kadar geldim. Şu anda 90 yaşındayım. Şuan ben burada para kazanmak için değil, daha çok kendimi oyalamak için açıyorum. Evimle buranın arası 200 metre, bu yolu gidip gelirken idmanımı da yapmış oluyorum, rahatlıyorum. İyisiyle kötüsüyle dükkanı kapatmadan bugüne kadar devam ettik. Şu anda işlerimiz iyi değil. Buraya daha çok vakit geçirmek için geliyorum" dedi.

TTB Başkanı Eyyüp Ergan’ın Acı Günü: Kızı Elif Sude Ergan Toprağa Verildi TTB Başkanı Eyyüp Ergan’ın Acı Günü: Kızı Elif Sude Ergan Toprağa Verildi

İşlerinin düşük olmasına rağmen bakkalda her üründen bulundurmaya çalıştığını belirten Verdi, zincir marketlerin kendilerini zor durumda bıraktığını şu sözlerle ifade etti: "Bakkalı boş bırakmam, her çeşit bulundururum. Marketler bizleri zor durumda bıraktı, elimizi ve ayağımızı bağladı. Ben zaten uzun süre daha devam edemem. Marketler genel olarak bakkalları bitiriyor. Biz zaten küçük ürünler satıyoruz. Şimdi onlarda da olduk, köyümüze kadar büyük marketler geldi."

Kamil Verdi'nin yıllara meydan okuyan bu azmi ve işine olan sevgisi, hem çevresinde takdir topluyor hem de küçük esnafın yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. 68 yıllık bakkal, Ordu'nun Perşembe ilçesinde hala müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaynak: İHA