Altın yatırımcıları, altının geleceğine ilişkin uzmanlardan gelen açıklamaları merakla takip ederken, bu kez 7 farklı kurumdan yeni tahminler geldi. Son dönemde durgun bir seyir izleyen altın fiyatları, yatırımcıları endişelendiriyor. Bu kapsamda Ekonomist Dergisi, “Yaz portföyü nasıl olmalı?” sorusuna yanıt aradı ve 7 kurumun portföy önerilerini alarak gram altın için tahminleri derledi.

ALTIN İÇİN İYİ VE KÖTÜ SENARYO:

Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, altındaki olası senaryoları değerlendirerek şunları söyledi:

"Enflasyonun görece yüksek seyretmesi ve jeopolitik alandaki gerilimlerin sürmesi altın talebini canlı tutmaya devam ediyor. Özellikle Çin merkezli talep, altının ons bazlı fiyatını yukarı yönlü destekliyor. Altın için iyi senaryo, altın fiyatlarını yukarı taşıyabilecek faiz indirimlerinin beklenenden önce gerçekleşmesi. Kötü senaryo ise merkez bankalarının yıl sonuna kadar faiz indirimine gitmemesi ve jeopolitik risklerin barış görüşmeleriyle çözülmesiyle olur."

7 KURUMDAN GRAM ALTIN TAHMİNLERİ:

Yatırım kuruluşlarının yaz dönemi için gram altın fiyat tahminleri şu şekildedir:

yeni-proje-1-001.jpg

Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların yatırımcılar için dikkatle izlenmesi gerektiği vurgulanırken, yukarıda belirtilen tahminlerin piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır. Yatırımcıların, portföylerini bu tahminler doğrultusunda dikkatle şekillendirmeleri ve piyasa gelişmelerini yakından takip etmeleri önerilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ