Desteklenecek Sektörler:
Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler
Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
Su Ürünleri Yetiştiriciliği
Makine Parkları

Yenilenebilir Enerji Yatırımları

Canlı yayında kötü haberi verdi! Ekim ayında resmen başlıyor Canlı yayında kötü haberi verdi! Ekim ayında resmen başlıyor

Aydoğdu, bu sektörlerde yapılacak yatırımların "inşaat harcamaları, makine-ekipman alımları, proje hazırlama, görünürlük ve danışmanlık ücretleri" gibi kalemlerde destekleneceğini belirtti. 5 bin Avro'dan 500 bin Avro'ya kadar olan yatırımlara %60 ile %75 arasında değişen oranlarda hibe desteği verileceğini, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %20 KDV muafiyetinin olacağını vurguladı.

Trabzon ve Rize için Büyük Fırsat

TKDK 2. Başvuru Çağrı ilanının müracaatları, 12 Temmuz 2024 saat 09:00'da başlayıp 16 Ağustos 2024 saat 18:00'de sona erecek. Trabzon-Rize İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon ve Rize'nin bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istediklerini belirterek, “Yatırım yapmak isteyenleri vakit kaybetmeden bilgi almaya davet ediyorum. Gelin Trabzon ve Rize illerimizi beraber kalkındıralım. Proje Başvuru Çağrı ilanının başta Trabzon ve Rize yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Haydi Trabzon, Haydi Rize şimdi proje zamanı” diye konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA