Milli Takım Sorumlusu Ceyhun Kazancı, sosyal medyada artan tepkiler üzerine bir açıklama yaparak Karazor’a sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Kazancı’dan destek mesajı: "Davayı bekleyelim"

Milli Takım Sorumlusu Ceyhun Kazancı, Atakan Karazor’un devam eden dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kazancı, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Atakan’ın 2022’den beri davası sürüyor, ancak herkes kanıtlanana kadar masumdur. Biz, Atakan’ın masum olduğuna inanıyoruz. Stuttgart’ta kaptanlığa kadar yükselen ve Almanya’da büyük ilgi gören bir oyuncu” diyerek, kamuoyundan Karazor’a destek verilmesini istedi.

Trabzon'da Efsaneler Sahaya Çıkıyor: Filistin İçin Unutulmaz Futbol Şöleni! Trabzon'da Efsaneler Sahaya Çıkıyor: Filistin İçin Unutulmaz Futbol Şöleni!

Karazor’un suçlamaları reddettiği dava süreci

Atakan Karazor, 2022 yılında tatil yaptığı esnada arkadaşı Jaskaran T.D ile birlikte 18 yaşındaki bir kadının cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Karazor ve arkadaşı, suçlamaları reddederek cinsel temasın karşılıklı rıza ile gerçekleştiğini belirtmişti. Ancak dava süreci devam ederken, Karazor 4 hafta hapis yattıktan sonra 50 bin Euro kefaletle serbest kalmıştı. Bu kefaletin Schalke 04 kulübü tarafından ödendiği de iddia edilmişti.

Milli takımda Karazor’a destek büyüyor

Kazancı, dava sonuçlanmadan oyuncunun suçlu ilan edilmemesi gerektiğinin altını çizerken, “Biz, masum olduğuna inanıyoruz ve kardeşimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. Atakan Karazor’un A Milli Takım aday kadrosunda yer alması, dava sonuçlanmadan önce oyuncunun yetenekleri üzerinden değerlendirildiğini gösteriyor. Ancak, dava sonuçlandığında suçun kanıtlanması halinde gereken yaptırımların uygulanacağı da vurgulandı.

Kaynak: MYNET