Paul Onuachu’yu kadroda tutmak isteyen ancak Southampton ile görüşmelerden sonuç alamayan Trabzonspor, yeni bir kiralama teklifi yapmıştı. Ancak Premier Lig'e yükselen Southampton, Nijeryalı forveti kiralamayı düşünmüyor ve direkt satış opsiyonunu tercih ediyor. Bu durum Trabzonspor'un alternatif arayışlarını hızlandırdı.

Ligin son maçında Ankaragücü karşısında hat-trick yapan Enis Destan, Trabzonspor’un yerli oyuncuları arasında öne çıktı. 21 yaşındaki forvet, sezon boyunca 38 maçta forma giyip 12 gol atmış ve 5 asist yapmıştı. Avrupa kulüplerinin radarındaki Enis'e özellikle Almanya'dan ciddi ilgi var.

Trabzonspor'un forvet transferinde öncelikli hedefi ise Roman Yaremchuk oldu. Ukraynalı forvet ile görüşmeleri yoğun şekilde sürdüren Trabzonspor, Club Brugge ile de pazarlıkları hızlandırdı. Bordo-Mavili yönetim, bu hafta transferi sonuçlandırmayı hedefliyor ve Yaremchuk'u bonservisiyle kadroya katmak istiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın da transferi çok istediği belirtiliyor ve geçtiğimiz haftalarda Yaremchuk ile bizzat görüntülü bir konuşma gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Yaremchuk, sezonu Valencia'da kiralık olarak tamamlamıştı ve La Liga'da 25 maçta 3 gol atmıştı. 28 yaşındaki santrfor, Trabzonspor'un ilgisine olumlu bakıyor ve transfer görüşmelerinde önemli mesafe kaydedildiği belirtiliyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY