Üstelik elindeki gençlerin kıymetini bilmezken, onlardan daha düşük kalitede olanlara bu kadar para saymanın mantığı nedir? Önceki akşam 3-3 sonuçlanan Türkiye-Danimarka U19 Milli maçında santrafor Poyraz Efe'yi izledim. Fizik, hava hakimiyeti, her iki ayakla şut – ne ararsan var. Bir de ceza sahası dışından gol attı, harika.

Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı

Kimse "al hemen oynat" demiyor da, en azından onları bile değerlendiremezken dışarıdan daha düşüklerine o kadar para verilirken Trabzonspor'un ilk alması gereken isim olan Onuachu hala alınamadı. Oynatmayacağınız, olsa da olur olmasa da bir futbolcuya verdiğiniz parayı da üzerine ekleyip getirseydiniz ya Nijeryalıyı.

Fazla uzattık, ta sonuçta her transfer döneminde gelirken verdiklerimizin dışında giderken de cebine para koymak zorunda kaldığımız oyuncuları niye alır ki Trabzonspor? Al eline kalemi yaz bakalım; şampiyonluk sezonundan sonra kaç kişi almışız, kaçını göndermişiz, zaten olmayan paramızın ne kadarını çöpe atmışız?

Demek istediğimiz şudur ki; örnek çok da birini verecek olursak; İspanya’da yıllık brüt 300 bin Euro’ya oynadığı söylenen stoper Fernandez’e yıllık 1.3 milyon Euro garanti ücret ile 600 bin Euro da imza parası verenler daha ne kadar bu transfer işine karışacaklar? Çünkü faturası çok ağır olacak. Onlar için sorun değil. Yarın çeker giderler de, bizler de kalırız başımız iki elimiz arasında baş başa. Çok ararsın Trabzonspor'u kafanı vursan da taşa!

Muhabir: BİROL SANCAK