Cezasızlık Algısının Giderilmesi

Bakan Tunç, suç şebekeleri ve suçla mücadelenin yargı teşkilatıyla işbirliği içinde önemli bir gündem maddesi olduğunu ifade etti. Toplumda cezasızlık hissiyatını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayan Tunç, yargı reformunun öngörülebilir ve gecikmeyen bir adalet sistemine yönelik çalışmalar içerdiğini belirtti.

İyi Hal İndirimi ve Yeni Düzenlemeler

Tunç, infaz düzenlemeleri ve özellikle iyi hal indirimi konularında da açıklamalar yaptı. İyi hal indiriminin yeniden tartışılması gerektiğini belirten Bakan Tunç, kamuoyunda bu konunun sürekli eleştirildiğine işaret etti. Ceza hukukçuları, akademisyenler ve milletvekillerinin görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Tunç, bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Trabzonlu Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ödülünü Aldı: Üniversitesini Zirveye Taşıdı Trabzonlu Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ödülünü Aldı: Üniversitesini Zirveye Taşıdı

Bakan Tunç, ceza hukukunda alt ve üst sınırların hakim tarafından belirlendiğini, fakat iyi hal indirimiyle bu sınırların daha da daraltılabileceğini belirterek, bu uygulamanın özellikle kamuoyunda tepkilere yol açtığını ifade etti.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT