Kusursuz bir program ortaya çıktı. Bakan Bayraktar, hem memleketinde vatandaşlarla bir araya geldi hem de şehrin taleplerini ve projelerini Başkan Genç'ten dinledi.

Başkan, öncelikle şehrin doğal gaz bekleyen ilçelerinin taleplerini aktardı Bakan Bayraktar'a. Ardından projelerle ilgili bilgi verdi. Genç, projeler için sık sık Ankara'ya gidiyor, şehir için durmadan çalışıyor ve takipçisi oluyor. Eminiz ki ilçelerin talepleri de Genç'in gayreti ile yerine gelecek. Bakan Bayraktar, ayrıca kendisini şehirde en güzel şekilde ağırlayan Başkan Genç'e teşekkür etti.

VATANDAŞ İLETTİ, BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gözü kulağı şehrin her noktasında. Bir vatandaşın, sosyal medya üzerinde sahilde çöp olan kısmı iletmesi üzerine harekete geçen ekipler, her yeri pırıl pırıl bir hale getirdi. Şehrin 18 ilçesinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin anında harekete geçmesi takdir topladı. Talepleri asla göz ardı etmeyen, sorunlara kulak tıkamayan yetkilileri tebrik ediyoruz.

HOŞGELDİN GÜZEL İNSAN

‘Sayın Hüseyin Haldızoğlu... Umut edilen, umut bağlanan yeni bir şahsiyet, yeni bir siyasi kimlik… Müdahil olduğu ilk seçimlerde taraflı tarafsız tüm kesimlerin desteğini alan, Arsin’de yerel yönetimi adeta belirleyen şahsiyet. Başta Arsin olmak üzere Trabzon hatta ülkemiz için gelecek adına büyük umut ve büyük kazanım olacağı tartışmaya kapalı değer, iş adamlığını tüm insani değerlerle zenginleştiren, insana insan olduğu için değer veren, başta hemşerileri olmak üzere tüm ihtiyaçlıların ve mazlumların yanında yer alan, yardımlaşmayı, alçak gönüllülüğü ilke edinen, “insanı yücelt ki toplum yücelsin” düsturuyla hareket eden güzel insan. Trabzon ve ülke siyasetine çok büyük kazanımlar sağlayacağına inandığımız, bunu tutum ve davranışlarıyla, sahiplenme duygusuyla, başarılarıyla, sorunları paylaşımıyla perçinleştiren Hüseyin Haldızoğlu memleketi Arsin’de. Hoş geldin Güzel insan (Recep Güngör)

AYDOĞDU TAKA FM’DE

Trabzon’un tecrübeli gazetecilerinden Kenan Aydoğdu, TAKA FM’de program yapacak. ‘Ne var ne yok’ programı ile televizyon ve radyoların çok dinlenilen isimlerinden biri olan Aydoğdu, her Cumartesi günü saat 14.00 ile 16.00 arasında 2 saat süreyle TAKA FM mikrofonlarında olacak ve yapacağı yayınlar sosyal medya üzerinden tüm dünyada dinlenip izlenebilecek. Aydoğdu’ya hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASIDIR

Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8’inci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Rektör mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasiye olan inancına yönelik hain FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu tarih, milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığının en önemli göstergelerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.”

ÇEBİ’DEN KAYA’YA ELEŞTİRİ

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın belediye makam odasından sonra yüzme havuzundan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kaldırmasına tepki gösterdi. ‘Kini nefreti bitmedi’ diyen Çebi, “Hizmet odaklı Belediye Başkanlığı değil siyaset odaklı hezimet belediyeciliğinin adresi haline geldi. Milyonlarca insanın kalbinde gönlünde taht kurmuş bir liderin resminden bu kadar rahatsızlık duymak, belli ki elde ettiği seçim zaferleri insanları sevgi seli paranoyak haline getirmiş. Elinde olsa o sevgi dolu kalpleri bıçak ile sökerler. Rahatsızlık has safhada, terörle mücadeledeki başarı, milli ve yerli savunmadaki gücümüz, dünyaya ayar veren bir siyaset anlayışı. 15 Temmuz’da tankların arasından eve gitmek yerine milleti ile meydanlarda demokrasi mücadelesi vermek, rahatsızlık veriyor paranoyak yapıyor. Önce belediye makamından şimdi de Orkent Olimpik Yüzme Havuzundan Erdoğan portresini kaldırdılar. Bunların derdi ne hizmet, ne proje üretmek. Bunların tek derdi Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Unutmasınlar! Erdoğan demek millet demektir, hizmet demektir,” dedi.

BAHÇECİK’TEN TALEP

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Bahçecik Mahallesi’ne çıkan Şehit Refik Cesur Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığına mahalle sakinleri isyan ediyor. Yolun sağ tarafında bulunan tarihi İçkale Camii’nin önünde daralan trafikte uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar, yolun solunda kalan binaların istimlak edilip yıkılarak, yolun genişletilmesini talep ediyor. Bizler vatandaşın sesiyiz. Yetkililere duyuralım istedik.

KURUKIZ’IN TATLI TELAŞI

Trabzon’da Gündem: Fahri Konsolosluk Açılışı, Başarı Hikayeleri ve Resmi Ziyaretler Trabzon’da Gündem: Fahri Konsolosluk Açılışı, Başarı Hikayeleri ve Resmi Ziyaretler

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, tatlı telaş içinde. Kurukız, 3 Ağustos’ta oğlu Alperen’i Mazlum ailesinin kızı Feyza ile evlendirecek. Alperen ve Feyza’nın düğünü 19.00’da Şalpazarı Cinkaya düğün salonunda gerçekleşecek. Kurukız, tüm dostlarını gazetemiz aracılığı ile düğüne davet etti.

Muhabir: BİROL SANCAK