Uygulama Ne Zaman Başlıyor?

Canlı yayında kötü haberi verdi! Ekim ayında resmen başlıyor Canlı yayında kötü haberi verdi! Ekim ayında resmen başlıyor

Bu indirimler bugünden itibaren geçerli olacak ve ofisler veya çağrı merkezlerinden faydalanılabilecek.

Protokol İmza Töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yeşilköy'deki THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal devlet olma anlayışıyla hareket edip her alanda vatandaşlarına destek verdiğini belirtti. Özellikle engelli bireyler, şehit yakınları ve gazilere yönelik kapsamlı politikalar yürüttüklerini ifade eden Göktaş, imzalanan protokolün engelli, şehit yakını ve gaziler için hayırlı olmasını diledi.

Sosyal Hizmetlerde Büyük Destek

Göktaş, engelli vatandaşların topluma entegre olabilmesi ve günlük hayata katılabilmesi için büyük bir azimle çalıştıklarını dile getirdi. Şehit ailelerinin ve gazilerin her daim yanında olduklarını ve bakanlık olarak tüm imkanları seferber etmeye devam edeceklerini belirtti. Sosyal hizmetlerden yararlanan engelli, şehit yakını ve gazilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağladıklarını belirten Göktaş, ulaşım hizmeti veren kurumlara yaklaşık 2,5 milyar lira ücretsiz seyahat gelir desteği ödemesi yaptıklarını söyledi.

THY ve AJet'in Destekleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, AJet'in şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve engelli yolcular için özel kolaylıklar ve indirimler sağlayacağını belirtti. Bolat, "Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza yurt içi uçuşlarda yüzde 50, yurt dışı uçuşlarda ise yüzde 20 indirim sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımız da yurt içi uçuşlarda yüzde 20, yurt dışı uçuşlarda ise yüzde 25 indirimden faydalanacaklar" dedi.

THY'nin işitme engelli vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği "Görüşlü Çağrı Merkezi" hizmetinden bugüne kadar 200 bine yakın vatandaş yararlandı. Son dönemde Avrupa'da hava trafiğinde yaşanan yoğunluk ve hava şartlarındaki değişikliklerin uçuş operasyonlarında gecikmelere yol açtığını belirten Bolat, Avrupa havalimanlarının performansının Türkiye'deki havalimanlarına kıyasla daha düşük olduğunu ekledi.

Bu protokol, şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve engelli vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Yeni indirimler sayesinde bu gruplar, daha uygun fiyatlarla seyahat edebilecek ve bu da onların sosyal hayata katılımını artıracak.

Kaynak: VATAN