İnsan Hakları İhlalleri Unutulmamalı

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, 7 Ekim 2022 tarihinin İsrail’in başta Gazze olmak üzere bölgede gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve katliamların unutturulmaması için önemli bir tarih olduğu vurgulandı. Trabzon'da, 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen sergide, bu kapsamda yapılan basın açıklamasında Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Filistin’e yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Trabzon'da AK Parti İlçe Başkanı Görevi Bırakıyor: Bir Dönemin Sonu Trabzon'da AK Parti İlçe Başkanı Görevi Bırakıyor: Bir Dönemin Sonu

Saldırıların Ardındaki Gerçekler

Mumcu, "Filistin'e yapılan saldırıların birinci yılındayız. 7 Ekim tarihini başlangıç kabul etmiyoruz. Bu tarih, İsrail'in saldırılarının şiddetlenmesidir. Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı. Soykırıma 7 Ekim sebep olmadı. Topraklarında öldürülmüş milyonlardan bahsediyoruz," dedi.

Uluslararası Destek Eksikliği

Mumcu, uluslararası destek eksikliğine dikkat çekerek, "Uluslararası hamilerinden yüz bulup katliama devam ediyorlar. Batılı devletler, insan haklarını dillerinden düşürmelerine rağmen İsrail'i kınamadı bile," şeklinde konuştu. Ayrıca, "İsrail, bölgenin ortasına Batılı güçler tarafından bırakılmış bir bombadır. Batının çifte standardını gösteren bir örnektir. İsrail’i kınamayan hiçbir devlet kendisine devlet demesin. İsrail, Nazi Almanyası’ndan farksızdır," ifadelerini kullandı.

Tehdit ve Çözüm Önerileri

Mumcu, İsrail’in durdurulması gerektiğini belirterek, "İsrail durdurulmazsa, tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir. Devam eden vahşet karşısında ortak adım atamayan İslam dünyasının hali örnek alınmalıdır," dedi. Türkiye'nin Filistin’in haklı davasını savunduğunu ve bu konuda insani yardımlar ile kalkınma projeleriyle Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK