Ön görülen proje kapsamında yaz döneminde 18 ilçede yaşayan dezavantajlı durumdaki kadınlar ve kız çocuklarının merkezdeki faaliyetlerden yararlandırılması için etkinlikler gerçekleştirilmeye başlandı. 

Projenin ilk etkinliği Yomra merkezde ve köylerinde yaşayan kadınlarla yapılan zumba etkinliği ile gerçekleştirildi. 

Proje kapsamında kırsalda yaşayan dezavantajlı kadınlara yüzme, fitness,pilates gibi sportif etkinlikler yaptırılırken; aynı zamanda aile içi iletişimin güçlenmesine yönelik eğitimler, çocuk- ergen danışmanlığı, egzersiz danışmanlığı, sağlıklı beslenme danışmanlığı... gibi alanlarda farkındalık eğitimler verilmesi ve workshop etkinlikleri ile ilimizde kadın çalışmalarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. 

Kadın kolları başkanı Ayfer cihan proje ile ilgili konuşmasında Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde  sadece kadınlara hizmet veren ilk ve tek merkez olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi'nden yararlanmayan kadın kalmasın sloganıyla yola çıktıklarını,  bu projesinin kadının fırsat eşitliği  açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek; faaliyetlerin tüm ilçelere yaygınlaştırılarak devam edeceğini söyledi.

’Küresel ölümlerin yüzde 24’ünün sebebi çevre kirliliği’ ’Küresel ölümlerin yüzde 24’ünün sebebi çevre kirliliği’

Muhabir: AYŞEN KARABİNA