MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'dan Trabzonspor Tesislerine Ziyaret: "Sporcularımız Emin Ellerde" MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar'dan Trabzonspor Tesislerine Ziyaret: "Sporcularımız Emin Ellerde"

Çebi'den Sert Eleştiriler Çebi, “15 Temmuz programına CHP’li Ortahisar belediye başkanı davet edilmesine rağmen katılmadı. Kendi katılmadığı gibi vekilini de göndermedi. Üstelik programda konuşması olduğu halde. Onlar da Kılıçdaroğlu gibi 15 Temmuzu tiyatro olarak görüyorlar. 15 Temmuz eşi benzeri görülmemiş bir işgal girişimidir. Milletimiz büyük bir zaferidir. Bu zaferde CHP’nin yeri duruşu açıkça bellidir,” dedi.

‘Her Şey Güzel Olacak’ Tiyatrosu Çebi, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm unsurları ile FETÖ’nün yanında olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyecek kadar kontrolünü kaybeden CHP’nin çok sesli zillet korosuyla, tipik FETÖvari konseptindeki ‘her şey güzel olacak’ tiyatro sahnesini ve 15 Temmuz sloganlarını açık açık taşıdıklarını görüyoruz. Savcı ve polis katili DHKP/C ile terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye güzellemeler yapanlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, FETÖ'nün yalan ve iftiralarıyla algı oluşturuyor. Maksatları, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak CHP’nin siyasi ilkesi haline geldi. 'Tüm KHK’lıları görevlerine iade edeceğim.' açıklaması, Gezi ve 15 Temmuz’un en önemli operatif kimliği Osman Kavala’ya özgürlük çağrısı, PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a özgürlük çağrısı ile selam durmak, 15 Temmuz Darbe girişimine tiyatro deyip FETÖ için yürüyüş yapmak, YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini ifade etmenin neresinde samimiyet, neresinde ilkeli siyaset var? Yaptıkları basın açıklaması samimiyetten uzak, sandığa mesajdan başka bir şey değildir. Allah korusun iktidara gelseler ilk işleri bunları serbest bırakmak olacak idi.”

Çebi’nin eleştirileri, 15 Temmuz anma programına katılmayan Ahmet Kaya’ya yönelik sert bir tepki olarak gündeme geldi. Çebi, CHP’nin 15 Temmuz direnişine karşı duruşunu eleştirerek, FETÖ ve diğer terör örgütlerine destek verdiklerini iddia etti.

Muhabir: BİROL SANCAK