Sürmene İlçe Kongresi Güçlü Katılımla Gerçekleşti

Sürmene’de düzenlenen 8. Olağan İlçe Kongresi’nde, Hasan Basri Şahin yeniden başkan seçildi. Kongreye AK Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Muğla Milletvekili Kadem Mete, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay’ın yanı sıra kadın kolları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Tiflis'te Trabzon Rüzgârı: Büyükelçilik Ziyareti İlişkileri Güçlendirecek Tiflis'te Trabzon Rüzgârı: Büyükelçilik Ziyareti İlişkileri Güçlendirecek

İl Başkanı Mumcu'dan Siyaset ve Proje Vurgusu

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, AK Parti'nin Trabzon’a kazandırdığı projeleri ve yatırımları öne çıkararak, kentin kalkınma sürecine değindi. Mumcu, "2002’de 230 milyon dolar olan ihracatımız, 2023 yılında 1,2 milyar dolara yükseldi. Trabzon’a 45 milyar TL değerinde yatırım yapıldı. Akyazı Stadyumu, Kanuni Bulvarı ve Zigana Tüneli gibi mega projeler hayata geçirildi," dedi.

Mumcu ayrıca eğitim, sağlık ve konut alanındaki yatırımlara da dikkat çekti: "Trabzon, 9.000 konut, 62 spor tesisi ve tam donanımlı 52 sağlık merkeziyle hizmet kalitesini artırdı. Sürmene ilçemize yeni okullar ve belediye binası kazandırılırken, birçok bölgeye doğalgaz ulaştırıldı."


Özdemir Bayraktar’a Vefa

İl Başkanı Mumcu, Türk savunma sanayisinin öncülerinden Özdemir Bayraktar’ı da andı. Mumcu, "Bayraktar İHA ve SİHA’larının fikir babası Özdemir Bayraktar’ı Sürmene’de saygıyla anıyoruz. Sürmene artık hem onun hem de İHA ve SİHA'larımızın memleketi olmuştur," dedi.


Sıradaki Kongre: Düzköy İlçesi

AK Parti Sürmene İlçe Kongresi’nin coşkulu ve geniş katılımla gerçekleşmesinin ardından gözler, Pazar günü yapılacak olan Düzköy 8. Olağan İlçe Kongresi’ne çevrildi. Kongre, Düzköy Belediyesi Halı Saha Salonu'nda saat 11.00’de başlayacak.


Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT