AK Parti'nin Kızılcahamam kampı bugün başladı ve Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş, belediye başkanlarıyla siyasi deneyimlerini paylaşıyor. Genel Başkan Yardımcıları ise bölgelerindeki belediye başkanları ile koordinasyon toplantıları yapacak.

Ekonomide Birçok Başlık Masada
AA'nın aktardığına göre, kampta 31 Mart yerel seçim sonuçları, ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm ile çevre konuları görüşülecek. Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Temmuz Pazartesi günü yerel seçim sonuçlarına ilişkin sunum yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sunum yapacak isimler arasında yer alıyor.

Kampın son gününde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sunumları gerçekleşecek.

Sokak Köpekleri Düzenlemesi
CNN Türk'e göre kampta gündeme gelmesi beklenen önemli konulardan biri de saldırgan sokak hayvanları düzenlemesi. Belediye başkanlarının bu süreçte nasıl katkı verebileceği üzerinde durulacak ve çözüm önerileri dinlenecek.

Başkan Kaya, TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’nun 61. Sanat Yılını Coşkuyla Kutladı Başkan Kaya, TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’nun 61. Sanat Yılını Coşkuyla Kutladı

Kabine Revizyonu
Milliyet'in haberine göre, Kızılcahamam kampının sona erdiği gün kabine toplantısının yapılması bekleniyor. Parti kulislerinde, bir süredir dillendirilen "revizyon iddiaları" çerçevesinde, 2 Temmuz Salı günü yapılacak kabine toplantısı öncesi bu değişikliğin yapılabileceği değerlendiriliyor.

Ne Olmuştu?
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, yankıları hala süren iddia üzerine Bakan Koca ile görüştüğünü ve Koca'nın, “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.” yanıtını verdiğini ifade etmişti. Saymaz ayrıca, AK Parti'nin 31 Mart sonrası parti ve kabine içindeki değişime dair ilk adımlarından birinin atıldığını öne sürmüştü.

Kızılcahamam kampı sonrası yapılacak kabine toplantısının, AK Parti'nin geleceği ve Türkiye'nin siyasi atmosferi açısından önemli gelişmelere sahne olması bekleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER