"Çöp Aktarma Görevi Ortahisar Belediyesi’nin Sorumluluğunda"
Selahaddin Çebi, Ortahisar Belediyesi'nin çöp toplama ve taşıma sorumluluklarını yerine getirmediğini iddia ederek, çöp aktarma işinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olmadığını ifade etti. Çebi, “Çöpleri aktarma istasyonlarına taşımak ilçe belediyelerinin ve Rize İl Özel İdaresi’nin görevidir. Ancak Ortahisar Belediyesi bu konuda gereken sorumluluğu üstlenmiyor,” dedi.

Büyükşehir’den Sel Sonrası Kalplere Dokunan Not Büyükşehir’den Sel Sonrası Kalplere Dokunan Not

"Çöpler Yol Kenarına Dökülüyor"
Çebi, Ortahisar Belediyesi'nin çöpleri Deliklitaş bölgesinde yol kenarına döktüğünü iddia ederek, bunun çevre kirliliğine ve halk sağlığına tehdit oluşturduğunu söyledi. “Diğer belediyeler çöplerini düzenli şekilde taşırken, Ortahisar Belediyesi bu görevi yerine getirmiyor. Bu durum ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyor,” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

"TRABRİKAP’ın 29 Üyesi Var"
Çebi, Trabzon ve Rize illerini kapsayan Trabzon Rize Katı Atık Birliği’nin (TRABRİKAP) 29 üyeden oluştuğunu hatırlatarak, ilçe belediyelerinin çöplerini aktarma istasyonlarına taşıma yükümlülüğü olduğunu vurguladı. Ortahisar Belediyesi'nin bu görevini ihmal ettiğini belirten Çebi, halkı bilinçli olmaya ve belediyenin sorumluluklarını değerlendirmeye davet etti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN