Yeniden Doğuşun ve Bağımsızlığın Simgesi:

"30 Ağustos Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği bu zafer, milletimizin ordusuyla bütünleşerek vatanı uğruna canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur."

Gurur ve Minnet Duyguları:

Başkan Ekim, Büyük Zafer'in 102. yıl dönümünü gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu zaferin arkasında canlarını feda eden kahramanlarımız vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve daha ileriye taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur," dedi.

Tarihi Zaferin Yıldönümünde Anlamlı Kutlama:

Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı

Başkan Ekim, mesajını "Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum," sözleriyle tamamladı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA