GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Akçaabat Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileleri belirlerken İçişleri Bakanlığı’nın programını kullanarak 12 farklı kurumdan sorgulama ve analiz yapıyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Sistem üzerinden alınan verilere göre gerekli yardımları ulaştırıyoruz. Bu yöntemle gerçek ihtiyaçlı aileleri tespit ederek adil yardımlar sağlıyoruz” dedi.

SOSYAL YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Başkan Ekim, Akçaabat Belediyesi’nin sosyal yardımlarının yıllardır devam ettiğini ve son yıllarda hem çeşitlendirildiğini hem de fonksiyonel hale getirildiğini ifade etti. 2023 yılında 3 bin 599 kişiye ulaşan belediye, 2024 yılı itibarıyla bin 897 kişiye yardımlarını ulaştırdı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla yürütülen yardımlar, her yıl artarak sürüyor.

KIRTASİYE YARDIMLARI İLE ÖĞRENCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde başlatılan kırtasiye yardımları, anaokulundan lise düzeyine kadar öğrencilere destek oldu. Başkan Ekim, “Kırtasiye yardımı kapsamında 2023 yılında 654 aileye ulaştık ve 1226 öğrenciye kırtasiye paketlerimizi teslim ettik. Bu yardımlar, sadece okul dönemlerinde değil, ihtiyaç duyulan her an devam edecek” dedi.

“HALKA HİZMET HAKK’A İBADETTİR”

Başkan Ekim, tüm hemşehrilerinin sıkıntılı günlerinde yanlarında olduklarını belirterek, “Biz, büyük küçük tüm hemşehrilerimizin gönlünü kazanmakla ve onlara destek olmakla mükellefiz” ifadelerini kullandı. Belediye, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürerek, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiriyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN