Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak Ortahisar Belediyesi’nden Anlamlı Hizmet: Kesilen Saçlar LÖSEV’e Bağışlanacak

Örnek İlaçlama Çalışmaları

Eyüpoğlu, "Kokarcanın yoğun olduğu mahallelerde örnek ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Bizler de bu kapsamda Yeşiltepe mahallemizde örnek bir uygulama gerçekleştirdik. Bu uygulama, diğer alanlara örnek teşkil etmesi açısından önemli. Ancak, arazi miktarının çok olması ve ilaçlama süresinin kısıtlı olması nedeniyle teknik elemanların tüm alanları ilaçlamaya vakti olmayacaktır" dedi.

Üreticilere Tavsiyeler

Eyüpoğlu, tüm üreticilere kahverengi kokarcaya etkili ilaçları alarak ilaçlama yapmalarını tavsiye etti. "Mümkünse her üreticimizin aynı zamanlarda ilaçlama yapmasını öneriyoruz. Aksi halde bu zararlı ile mücadele edilmezse fındık ve diğer ürünlerde ciddi miktarda ürün ve kalite kayıpları ortaya çıkacaktır. Sonuçta bu kayıplar, ekonomik kayıplar olarak karşımıza çıkacaktır" diye ekledi.

Kahverengi kokarca zararlısına karşı toplu ve zamanında mücadele yapılmasının önemini vurgulayan Eyüpoğlu, bu konuda üreticilere gerekli bilgi ve desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY