Trabzon Akçaabat Ziraat Odası, fındık üreticilerine yönelik önemli uyarılarını Mayıs ayında duyurdu. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, fındık bahçelerinde yapılması gereken işlemler ve zararlılarla mücadele konularına dikkat çekildi.

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, fındık üreticilerinin mühendislerin önerilerine uyarak toprak tahlil sonuçlarına göre gübreleme işlemlerini gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı. Yazlık gübrelemenin ikinci tur uygulamasının mart ayında yapılması gerektiğini hatırlattı. Özellikle kompoze gübreler ve azotlu gübrelerin, tahlil sonuçlarına göre fındık ocaklarına verilmesi gerektiğini belirtti.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Geri Dönüşüm Hamlesi Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Geri Dönüşüm Hamlesi

Ayrıca, fındık bahçelerinde ve sebze alanlarında zarar oluşturan kahverengi kokarca ile mücadele konusuna da değinildi. Başkan, Trabzon Ticaret Borsası ile Akçaabat Ziraat Odası'nın ortaklaşa düzenlediği toplantılarla üreticilerin bilinçlendirildiğini ve mücadele için harekete geçildiğini ifade etti.

Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Veysel BAKİ ve teknik ekiplerin saha çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Kahverengi kokarca ve fındıkta dalkıran zararlısı tespiti için yapılan arazi ziyaretleri ve feromon tuzak kurulumlarının önemine değinildi. Üreticilere, önerilen kimyasal ilaçların tavsiye edilen doz ve zamanda uygulanması gerektiği hatırlatıldı.

Fındık üreticileri, detaylı bilgi almak ve destek almak için Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurabilecekleri konusunda bilgilendirildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA