Son iki yılda 45 bin Aronya Meyvesi fidanının yetiştirilerek 180 çiftçiye ulaştırıldığı bu seralar, bölgenin tarımsal potansiyelini maksimize etmeyi amaçlıyor.

Başkan Ekim, tarımsal üretimin şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Tarımsal üretim olmadan kalkınma olmaz" diyerek bu alana verdiği önemi belirtiyor.

Akçaabat Belediyesi, çiftçilere tohumdan gide aşamasına kadar destek sağlayarak, dikimden hasada kadar olan süreçte rehberlik ediyor.

Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Ayrıca, çiftçilere doğru tarım uygulamalarını öğrenmeleri için eğitimler verilmesi ve son teknolojiyle donatılmış seralarda üretilen ürünlerin çiftçilere ulaştırılması da sağlanıyor. Başkan Ekim, bu girişimlerle Akçaabat'ı tarımın merkezi yapmayı hedefliyor ve ilçede tarımın, ekonomiye ve çiftçiye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesini önemsiyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU