Alım Süreci ve İstatistikler

Akçahasat Tesisi, aronya meyvesi ve kokulu üzüm için hasat mevsiminde 2 Eylül 2024 itibarıyla ürün alımına başladı. Bir aylık süre zarfında, tesis toplamda 2,082.8 kilogram aronya meyvesi ve 300 kilogram kokulu üzüm alımı gerçekleştirdi. Piyasa koşullarında yapılan alımlar, çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla dikkat çekiyor. Akçaabat Belediyesi’ne ait Akçahasat Tesisi yetkilileri, alımların Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Modern Tarım Politikaları ve İşbirliği

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçahasat Tesisi’nin modern tarım politikaları ile teknolojik yöntemlerin harmanlandığı bir merkez olduğunu belirtti. Ekim, “Akçaabat Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile şehrimizdeki tarımsal ürün çeşitliliğini arttırmak ve alternatif tarım ürünleri yetiştirmek amacıyla çalışmalar başlattık” dedi.

Rezervlerde Tarihi Zirve! Merkez Bankası'nın Büyük Sırrı Ne? Rezervlerde Tarihi Zirve! Merkez Bankası'nın Büyük Sırrı Ne?

Başkan Ekim, süper meyve olarak bilinen aronya meyvesi ve kokulu üzümün yetiştirilmesi için gerekli adımları attıklarını ifade ederek, bu ürünlerin piyasa değerleri üzerinden alım yapıldığını duyurdu. "Hasat edilmeye uygun olan aronya ve kokulu üzümler, çiftçilerimizin ürünlerini piyasa koşulları nezdinde Akçahasat Tesisi'mizde kabul ettik. Alımlarımız, Ekim ayı sonuna kadar devam edecek” diye ekledi.

Çiftçilerin Yanında Olmaya Devam Ediyorlar

Ekim, kalkınmanın temelinde doğru tarım politikalarının olduğunu vurgulayarak, "Akçaabat’ımızın tarımını geliştiriyor; çiftçimizi bilinçlendirip destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Akçahasat Tesisinin çiftçilere her türlü imkanı sağladığını belirten Ekim, tarım potansiyelinin arttırılması için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY