Başkan Kaya, tezgahları dolaşarak üreticilerle sohbet etti ve alışveriş yaptı. Daha sonra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte tezgahlardan alınan ürünlerle kahvaltı yaptı.

Köy Ürünleri Pazarı ve Kahvaltı Yeri, Değirmendere Vadisi boyunca 13 mahallede üretilen sebze ve meyveler, hayvansal gıdalar ve Trabzon’a özgü yöresel kahvaltılıklar sunuyor. Ziyaretçiler, kuymak, gözleme, börek, menemen ve köy yumurtaları gibi lezzetlerle kahvaltı yapabiliyor.

İngiliz turistler de pazarı ziyaret etti. Başkan Kaya, Londra’dan gelen bir aileye yöresel ürünlerden ikramda bulunarak misafirperverliğini gösterdi.

Selahattin Çebi: "Belediye Makamı Çözüm Üretme Yeridir, Ağlama Duvarı Değil" Selahattin Çebi: "Belediye Makamı Çözüm Üretme Yeridir, Ağlama Duvarı Değil"

Başkan Kaya, “Bu Pazar, köylerimizde üretilen ürünlerin aracısız satılacağı ve yöresel kahvaltılıkların sunulacağı bir merkez haline gelecek. Hem üreticiler hem de tüketiciler için büyük bir avantaj sağlıyoruz. Trabzon’un lezzetlerini tanıtan bu yer, aynı zamanda turizme de katkı sağlayacak,” dedi. Kireçhane’deki Pazar yerinin de daha işlevsel hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN