Başkan Kaya, organik tarımın önemine vurgu yaparak, "Tarımsal ve hayvansal üretimi desteklemek amacıyla belediyemizin yaptığı proje ve faaliyetleri daha ileri seviyelere taşıyacağız. Kırsal mahallelerde geçimini tarım ve hayvancılıktan elde eden vatandaşlarımızın ürünlerini piyasayla kolayca buluşturabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda Değirmendere Vadisi'ndeki muhtarlarımızla birlikte Akoluk'ta köyde yetiştirilen ürünlerin satılacağı bir pazar açacağız. Böylece hem istihdama katkı sağlayacağız hem de tarım ve hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerimizi bu tür üretim yapmaları konusunda teşvik etmiş olacağız," dedi.

Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

Organik tarımın dünya genelinde sağlıklı olması nedeniyle önem kazandığını belirten Kaya, "Organik tarım, bütün dünyada değeri daha iyi anlaşılan ve daha sağlıklı olması nedeniyle önem kazanan bir sektör haline geldi. Kireçhane Pazarı'mızın bir örneği de Akoluk Mahallesi'nde hayata geçireceğiz. Sonrasında Kireçhane pazarımıza da el atıp oranın da güzelleşmesi ve daha derli toplu olması adına çalışmamızı yapacağız. Ben şimdiden bütün vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı açılışımıza davet ediyorum. Pazarımızın da Ortahisar'ımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum," şeklinde konuştu.

Akoluk Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri, 11 Ağustos Pazar günü saat 10.00'da Ortahisar Belediyesi’nin Akoluk Mahallesi’ndeki Ek Hizmet Binası önünde vatandaşların katılımıyla açılacak.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN