KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ'NİN DÖRDÜNCÜ BULUŞMASI

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Alanya’da 81 il ve 75 yabancı ülkeden gelen temsilcilerle dördüncü kez bir araya geldi. Lonicera World Otel’de gerçekleştirilen muhteşem ödül töreni, yerli ve yabancı gazetecilerin yoğun katılımıyla renklendi. Etkinlikte, Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul “Küresel Diplomasi Ödülü”nü alırken, Filistinli gazetecilerin duygusal konuşmaları da dikkat çekti.

ONUR KONUKLARI VE ÖDÜL SAHİPLERİ

Geceye katılan onur konukları arasında Prenses Alkhalıfa Fajer Skha ve eski Cumhurbaşkanı Vekili Bülent Arınç yer aldı. Filistin’de görev yapan Al Aksa TV, “Medya Ödülü”nü kazanırken, gazeteci Zahir Elbek ise “Gazetecilik Ödülü”ne layık görüldü. Ödül törenine Antalya ve Alanya protokolü, medya ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

KATILIMCILARDAN ANLAMLI MESAJLAR

Ödül töreninde konuşan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya’nın bu organizasyon için önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, “Bu organizasyon Alanya’ya çok yakıştı” dedi. Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Koçak, şehirlerinin tarihine atıfta bulunarak, “Alanya, barışın ve huzurun şehridir” şeklinde konuştu.

FİLİSTİNLİ GAZETECİLERİN DUYGUSAL MESAJI

Filistinli gazeteci Zahir Elbek, konuşmasında Gazze’deki acıları ve kayıpları anlattı. “174 gazeteci görev başında şehit oldu. Gazze’deki şehitlerin ve güçlü halkın selamını size getirdim” ifadeleriyle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Önceki depremi bilen isim yeni depremin şehrini ve büyüklüğünü açıkladı Önceki depremi bilen isim yeni depremin şehrini ve büyüklüğünü açıkladı

Küresel başarı ödülleri, Gagavuzya Devlet Başkanı’ndan Filistinli gazetecilere kadar birçok isme verildi. Ödül sahipleri, medyanın gücüne ve sorumluluğuna vurgu yaparak, toplumun sesi olmanın önemini dile getirdi.

UNUTULMAZ BİR GECE

Küresel Gazeteciler Konseyi, bu buluşmayla sadece ödüller vermekle kalmadı, aynı zamanda medyanın önemi ve sorumlulukları hakkında da farkındalık yarattı. Gece, müzik ve eğlencelerle sona erdi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN